Spilleformer

’Holdninger & handlinger’ gør i tanker og udførelse op med det, der gennem lang tid har været betragtet som den traditionelle måde at spille fodbold på blandt børn og unge mennesker. Derfor er det ikke en proces, der vil være afsluttet i år eller næste år, men en proces, der sidste år blev sat i gang og som de løbende gøres status på.

Når børnene nu alligevel skal ud og spille kampe en gang imellem er det vigtigt, at det foregår under forhold, der tilgodeser børnene og deres fysiske og udviklingsmæssige niveau. Traditionelt har det været de voksne, der har bestemt hvad ’rigtig’ fodbold er – altså at spille 11 mod 11 på ”stor” bane.

Sådan har det været, allerede når man begynder til fodbold som lille dreng eller pige.

Der er dog intet, der tyder på, at dette har nogen gavnlig effekt på udviklingen af børnene – tværtimod. Det børnene har brug for, når de skal udvikle deres tekniske færdigheder, er at få så mange boldberøringer som overhovedet muligt.

Det sikres bedst gennem:
• Så få spillere på banen som muligt
• Spillearealet skal tilpasses børnenes udviklingstrin

Når betegnelser og spilleformer ændres, udløser det naturligt nok mange spørgsmål fra både ledere, trænere og forældre. Se på disse sider, hvad vi i DBU anbefaler.

Du kan ydermere læse meget mere om DBU's undersøgelse af spilleformer, der ligger til grund for anbefalingerne her.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første