Træningsmiljøet

Ungdomsspillerne har klare forventninger til kvaliteten af træningen. Det stiller krav til trænerens forberedelse og faglighed i træningen. Selvom der er tale om spillere under eliteniveau, har spillerne stadig forventning om, at de dygtiggør sig i fodboldtræningen. Hvis spillerne ikke oplever progression og faglig kvalitet i træningen fravælger de muligvis fodbolden. Vi har udarbejdet en række vejledninger, gode råd og videoer, hvor I kan blive inspireret til planlægningen af træningen.

Træningsplanlægning:Træning på tværs af køn og årgange:Lodret vristspark - cooperative learningIntroduktion til cooperative learning:Redskaber:
Træningspas tilrettelagt af de unge selv
Eksempel på en træningsuge
Tryghed i nye øvelser
Stationstræning
Coorperative Learning 1
Coorperative Learning 2
Opvarmningsritualernes betydning
Teknisk træning
Taktisk træning 
Fysisk træning

I videoerne herunder kan du se en ungdomsdrengetræner og en ungdomspigetræner give deres bud på, hvad man som klub skal gøre for at skabe et udviklende fodboldmiljø.


Drengetræner Søren Pretzmann om et udviklende klubmiljø:
Pigetræner Jesper Bendix Jakobsen om et udviklende klubmiljø:
Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

2

 • Hej Bramsbye,

  Der er enkelte materialer, hvor der indgår pædagogiske råd. Det lukker under Ungdomstræneren: https://www.dbu.dk/boern_og_unge/ungdomsfodbold/ungdomstraeneren

  Pædagogiske værktøj og viden om unge er også indhold på en række af vores kurser, som du kan læse mere om her: https://www.dbu.dk/uddannelse_og_traening/traeneruddannelse/traeneruddannelser

  Angående resultater vs. udvikling har vi under de 10 trænerråd, hvor vi har anbefalinger om kamptid til alle mv. Budskaber som også indgår i vores træneruddannelser.

  Med venlig hilsen Anders Rørtoft-Madsen, Projektleder Ungdomsfodbold
  17. januar 2017, 11:43    
  Anders Rørtoft-Madsen


 • Jeg synes, at der blandt andet mangler en sektion om pædagogik og tilgang til unge mennesker. Mange klubber skelner ikke i deres adfærd overfor ungdoms- og seniorspillere.

  Samtidig synes jeg, at der mangler et indlæg om udvikling Vs. resultatfokus. Er man i 1. holdstruppen skal man også indgå i 1. holdskampene - noget om rotation osv.
  16. januar 2017, 14:40    
  Bramsbye