Om Fodboldens Hall of Fame

Brian Laudrup i en tackling af Ronaldo i VM-kampen i Frankrig i 1998

Dansk fodbold har haft masser af uforglemmelige øjeblikke på grønsværen skabt af spillere, skabt af trænere, skabt af hold. Fodboldøjeblikke, der har fået os til neglebidende at sidde på det yderste af stolekanten, for efterfølgende at springe op i jubel på stadions, foran radioen eller tv-skærmen. Øjeblikke, der ikke kun har sat sig dybt i hukommelsen hos dem, der var der, men som også for altid har skrevet sig ind i dansk fodboldhistorie for dem, der kommer efter.
 
Dansk fodbold oprettede i 2008 derfor Fodboldens Hall of Fame - en unik mulighed for at huske historien og hylde legenderne og de mange uforglemmelige fodboldøjeblikke. Optagelsen i FHOF sker efter planen årligt ved afholdelsen af dansk Fodbold Award. Enkelte medlemmer er dog optaget i andre anledninger.

”Jeg synes, det er rigtigt godt, at fodbolden får sin eget Hall of Fame. Vi ved jo alle, at tiden går og mange af dem, der har givet så meget til denne sport, bliver stille og roligt glemt. Vi skal leve i nutiden, men jeg synes, det er på sin plads at spillere og/eller hold fra "fortiden" bliver husket. Jeg tror også, at den nuværende og kommende generation vil sætte pris på dette."

(Michael Laudrup, 2008)

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

1

 • Jeg savner nogle spillere i FHOF, hvor nogle af dem har vundet bemærkelsesværdigt meget med deres klubber eller bemærket sig på fortræffelig vis som dansk fodboldspiller og repræsenteret landsholdet i det omfang det var muligt pga de blev professionelle.
  Johnny T. Hansen, Bayern München, 3 x ECup for mesterhold + outstanding rekordliste.
  Henning Jensen, Borussia Mönchengladbach, Real Madrid, Ajax og mesterskaber all over.
  Jan Mølby, Ajax, Liverpool, adsklillige mesterskaber.
  Ivan Nielsen, PSV Eindhoven, adskillige mesterskaber.
  Birger Jensen, Club Brügge, adsklillige mesterskaber.
  Ole Bjørnmose, Werder Bremen, HSV, 323 kampe i BL.
  Kaj Johansen, dansk mester og holdleder for DBU og DK.

  Alle sammen spillere og en leder der har printet sig i mange danske og internationale fodboldhukommelser til stor glæde for dansk fodbold.

  Vh. René Nybo
  29. december 2015, 16:16    
  Rene Nybo