Frankrig som værtsland

Europamesterskabet i fodbold arrangeres af det europæiske fodboldforbund, Union des associations européennes de football (UEFA).

Tildelingen af værtskabet til det franske fodboldforbund, FFF, blev truffet på et møde i UEFA's Executive Comitee (bestyrelse) 28. maj 2010.

Frankrig blev foretrukket frem for tilbud fra Tyrkiet og Italien, som også havde ansøgt om værtskabet for EURO 2012, der blev afviklet i Polen og Ukraine.

Gennemførelsen af den 15. turnering om europamesterskabet i fodbold symboliserer også et historisk perspektiv til turneringens oprindelse. UEFA’s daværende generalsekretær, Henri Delaunay var franskmand, og havde sin store andel i etableringen af turneringen, hvis trofæ blev opkaldt efter ham, og hvis hjemland blev tildelt den første slutrunde i 1960.

Den kommende slutrunde bliver den tredje EM-slutrunde i Frankrig og den femtende slutrunde i alt. Frankrig afholdt EM i 1960 og 1984 samt VM i 1938 og i 1998, hvor de selv vandt Verdensmesterskabet.

Da Frankrig gennemførte turneringen i 1984, var det den første med deltagelse af otte hold. Åbningskampen i 1984 stod mellem værterne og de senere europamestre fra Frankrig med UEFA’s nuværende præsident, Michel Platini, som anfører og Danmark under anfører Morten Olsens ledelse på Parc des Princes.

UEFA har besluttet at udvide antallet af deltagere i slutrunden om Europamesterskabet fra 16 til 24 deltagere gældende fra slutrunden i Frankrig i sommeren 2016.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første