Kvalifikationsturneringen:
Seedning og lodtrækningsprocedure

De 53 hold i lodtrækningen er seeded i henhold til landsholdets europæiske koefficient.

UEFA har benyttet landsholdenes resultater fra 2010 FIFA World Cup (kvalifikationsturneringen og eventuelt slutrunden) (20%), UEFA EURO 2012 (kvalifikationsturneringen og eventuelt slutrunden)(40%) samt 2014 FIFA World Cup (kvalifikationsturneringen (gruppekampe og eventuelle play off-kampe)(40%).

De seks seedningslag består af fem grupper med ni hold og den sjette gruppe med otte hold:

Seedningslag 1:

Spanien
Tyskland
Holland
Italien
England
Portugal
Grækenland
Rusland
Bosnien-Herzegovina


Seedningslag 2:


Ukraine
Kroatien
Sverige
Danmark
Schweiz
Belgien
Tjekkiet
Ungarn
Irland


Seedningslag 3:

Serbien
Tyrkiet
Slovenien
Israel
Norge
Slovakiet
Rumænien
Østrig
Polen


Seedningslag 4:

Montenegro
Armenien
Skotland
Finland
Letland
Wales
Bulgarien
Estland
Hviderusland

Seedningslag 5:

Island Nordirland
Albanien
Litauen
Moldavien
Makedonien
Azerbadjan
Georgien
Cypern


Seedningslag 6:


Luxembourg
Kazakhstan
Liechtenstein
Færøerne
Malta
Andorra
San Marino
Gibraltar

Lodtrækningsprocedure:

Ved lodtrækningen trækkes der først lod blandt holdene i seedningslag 1, derefter den anden vej rundt fra seedningslag seks op til to, hvor holdene placeres i alfabetisk rækkefølge i grupperne A til I (de otte hold i seedningslag seks kommer derfor kun i betragtning til grupperne A-H).


Specielle forhold:

  1. Fra seedningslag 1 vil fem af holdene – Spanien, Tyskland, Holland, Italien og England – af hensyn til tv-rettighederne blive lodtrukket til grupper bestående af seks hold, mens det sidst udtrukne af de resterende hold – Portugal, Grækenland, Rusland eller Bosnien-Herzegovina vil blive placeret i Gruppe I på fem hold.

  2. UEFA’s bestyrelse har besluttet, at på grund af den politiske situation skal Azerbadjan og Armenien samt Spanien og Gibraltar ikke deltage i samme grupper. Det betyder, at hvis disse hold lodtrækkes til samme pulje, bliver det sidst trukne hold omplaceret til den efterfølgende gruppe og et andet vil blive trukket til den gruppe, holdet fjernes fra. For yderligere detaljer henviser vi til ”Regulations for the UEFA EURO 2016”.

  3. Efter lodtrækningen vil slutrundens eneste automatiske deltager, værtsnationen Frankrig, blive placeret sammen med holdene i Gruppe I med fem hold for at spille venskabslandskampe mod den automatiske oversidder i denne gruppe på de pågældende kampdage.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første