1908 - London, England

Danmark opnåede sølv ved slutrunden.

Den 19. oktober 1908 spillede det danske landsholds sin første kamp ved slutrunden. Det var samtidig det danske A-landsholds første officielle landskamp nogensinde.

Ved den olympiske fodboldturnering i London i 1908 deltog DBU med for første gang med et decideret landshold, som havde gennemgået en seriøs, sportslig forberedelse samt sportslig ledelse og organisation.

DBU ansatte forbundets første landstræner, englænderen Charles Williams, der i sin aktive karriere havde været målmand for Manchester City. Træneren arrangerede fire ugentlige træninger med en bruttotrup i månederne op til slutrunden med træningskampe.

Den sidste testkamp forud for afrejsen mod Berliner BC blev vundet 14-1 på B 93’s anlæg i overværelse af 6.000 tilskuere. I denne kamp spillede DBUs landshold for første gang i den i dag velkendte røde spilletrøje med DBUs logo.

Landsholdets første, officielle kamp var 9-0 sejren over Frankrigs B-hold i åbningskampen. Sejren blev fulgt op af en endnu større triumf med 17-1 over Frankrigs A-hold, som først trådte ind i netop semifinalen, fordi deres kamp mod Böhmen var blevet aflyst på grund af politiske uroligheder på Balkan, og som sikrede Danmark kvalifikation til finalen. Storbritanien vandt finalen 2-0.

Fodboldkampene ved de Olympiske Lege blev imidlertid prioriteret lavt ved legene i 1908, hvor de traditionelt vigtigste sportsgrene – ikke mindst atletik – var blevet afviklet i juli og august, mens kampene i boldsportsgrenene først blev spillet i oktober. Fodboldkampene blev alle spillet på det enorme White City Stadium i bydelen Shepherds Bush med forholdsvis lave tilskuertal, idet kampene var placeret i dagtimerne på hverdage, mens de mere populære field hockey-kampe og ikke mindst den traditionelle rygby-kamp mellem England og Australien blev spillet på mere tilskuervenlige tidspunkter på samme stadion.

Danmark opnåede sølv (der blev rent fysisk kun uddelt guldmedaljer).

Statistik: Danmarks trup ved OL-slutrunden 1908

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første