1968 - Mexico City, Mexico

Danmark deltog ikke i kvalifikationsturneringen.

Inden VM-slutrunden i England i 1966 besluttede FIFA, at spillere, der havde deltaget i VM-kvalifikationskampene, ikke kunne deltage i OL-kvalifikationsturneringen.

DBU protesterede, og FIFA fraveg beslutningen, da der i efteråret 1966 indløb en indbydelse til at tilmelde et hold til OL-kvalifikationsturneringen. DBUs bestyrelse vurderede imidlertid, at deltagelsen i kvalifikationsturneringen til OL ville medføre et yderligere antal landskampe i turneringskalenderen, som ville gribe markant ind i afviklingen af Danmarksturneringen og Landspokalturneringen.

En eventuel, efterfølgende kvalifikation til OL-slutrunden i Mexico ville skønsmæssigt medføre, at spillerne skulle kræves fri fra arbejde eller uddannelser i en periode på fem til seks uger, hvilket DBU ikke fandt forsvarligt. Endeligt ville deltagelsen også får konsekvenser for de klubber, der samme efterår skulle deltage i de europæiske klubturneringer klubturneringer.

Med den komplekse problemstilling valgte DBU at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 2. oktober 1966 med spørgsmålet om dansk deltagelse ved OL 1968 som det eneste punkt på dagsordenen. Det samlede oplæg omfattede eksempelvis forslag som suspension af nedrykning fra Danmarksturneringen i kalenderåret 1967 og aflysning af Landspokalturneringen i1967/68, såfremt Danmark kvalificerede sig til OL-slutrunden.

62 stemte imod og 39 for dansk deltagelse samt fem blanke stemmer til deltagelse i OL-kvalifikationsturneringen.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første