1984 - Los Angeles, USA

Danmark kvalificerede sig ikke.

De første anslag mod den østeuropæiske statsamatørisme kom til kvalifikationsturneringen frem mod OL-slutrunden i 1984. 

Vestens irritation over den slet skjulte professionalisme i østblokken resulterede i, at IOC og FIFA vedtog, at ingen spillere, som havde deltaget i enten kvalifikationskampe til eller selve VM-slutrunden i Spanien i 1982, kunne deltage i den olympiske turnering, men at fuldtidsprofessionelle spillere heller ikke var spilleberettigede. 

Åbningen for anvendelsen af kontraktspillere (deltid) gav et sportsligt mere kvalitativt dansk hold med profiler fra den bedste, hjemlige række, hvor ingen endnu var fuldtidsprofessionelle, end i den forrige kvalifikationsturnering, men kvalifikationskampe i en pulje med Finland, Østtyskland, Polen og Norge gav ingen kvalifikation til slutrunden. Danmark sluttede næstsidst i kvalifikationsgruppen efter DDR, Polen og lige på points med Norge. 

Da de politisk motiverede afbud fra den socialistiske del af verden ramte De Olympiske Lege i Los Angeles besluttede IOC og FIFA sig for lempelser i reglerne for spilleberettigelse i slutrunden, hvilket betød, at en række fuldtidsprofessionelle spillere og spillere, der havde deltaget i EM-slutrunden tidligere samme sommer, kom med i OL-slutrunden. 

Norges målscore på to mål bedre end Danmarks – 9-10 mod 7-10 – blev afgørende for invitationen af Norge efter afbudet fra Tjekkoslovakiet. 

De officielle regler for spilleberettigelse var, at spillerne ikke måtte have spillet VM-kampe og ikke måtte have haft indkomst fra reklamer.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første