1988 - Seoul, Sydkorea

Danmark kvalificerede sig ikke.

Til denne kvalifikationsturnering var reglerne for spilleberettigelse blevet lempet en smule i forhold til den forrige turnering, idet det i denne olympiske kvalifikationsturnering blev tilladt for europæiske og sydamerikanske OL-hold at benytte spillere, der havde spillet mindre end 90 minutter i én kamp på deres respektive landes A-landshold i kampe i turneringer om de kontinentale mesterskaber (EM) eller verdensmesterskabet (VM). 

Spillere, der havde spillet én hel kamp eller mindre end 90 minutter i to eller flere kampe i en VM-turnering, var derimod ikke spilleberettigede i OL-turneringen. 

I en meget tæt gruppe mistede Danmark reelt kvalifikationen til OL-slutrunden i Seoul som følge af anvendelsen af en ikke-spilleberettiget spiller allerede i den fjerde af de otte kvalifikationskampe i forbindelsen med sejren over Polen på 2-0 i Szczecin den 28. oktober 1987. Til denne kamp blev Per Frimann benyttet i startopstillingen. Han havde imidlertid også haft spilletid i tre af Danmarks VM-kvalifikationskampe i 1984 og 1985, og var derfor ikke spilleberettiget i OL-kvalifikationsturneringen. 

FIFA takserede den ulovlige anvendelse af Per Frimann til et 0-2 nederlag i puljen med deltagelse af Polen, Grækenland, Vetstyskland og Rumænien, hvorefter Vesttyskland i stedet sluttede på førstepladsen i gruppen, og dermed kvalificerede sig til OL-slutrunden. 

Læs mere om Per Frimann-sagen her.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første