Kronologisk oversigt

2015 Danmark var i pulje med Tjekkiet, Tyskland og Serbien. Danmark vandt over Tjekkiet og Serbien, men tabte til Tyskland. Holdet kvalificerede sig dermed til semifinalen, som stod mod Sverige. Kampen endte 1-4 til svenskerne og Danmark måtte derfor rejse hjem. Alligevel er det den hidtil største præstation for U21-mandskabet, som med semifinalepladsen også kvalificerede sig til OL i Rio i 2016. 
   
2014  Danmark gik ubesejret igennem EM-kvalifikationspuljen og trak Island i de afgørene play-off kampe. Kampene endte 0-0 i Danmark og 1-1 på Island i november. Dermed kvalificerede Danmark sig til EM-slutrunden i Prag i juni 2015 på grund af reglen om udebanemål. 
   
2012  Danmark gik ubesejret igennem EM-kvalifikationspuljen, men tabte de afgørende play off kampe til Spanien
   
2011 Danmark var vært ved U21 EM-slutrunden i juni 2011. Danmark besejrede Hviderusland, men tabte til Schweiz og Island og sluttede dermed som nummer 4 i gruppe A.
2006 Ved EM-slutrunden i Portugal spiller Danmark uafgjort i de to første kampe mod henholdsvis Italien og Holland, men taber den afgørende kamp mod Ukraine 2-1 og kvalificerer sig dermed ikke til semifinalerne. Holland vinder efterfølgende EM-slutrunden med en finalesejr over Ukraine
   
2005 U21 vinder gruppe to med seks point ned til nærmeste forfølger i EM-kvalifikationsturneringen. Holdet møder herefter Rusland i to play off-kampe om deltagelse i EM-slutrunden i foråret 2006, og vinder henholdsvis 1-0 i Krasnodar og 3-1 på Brøndby Stadion.
   
2003 U21-landsholdet sætter blot 5 point til i EM-kvalifikationsturneringens gruppe 2, og endte på andenpladsen efter Norge. Holdet trak Italien til de efterfølgende to EM play off-kampe. Her røg holdet ud på reglen om at udebanemål tæller dobbelt efter 1-1 på hjemmebane og 0-0 på udebane
   
1992 Med dobbeltsejr i turneringens kvartfinaler på sammenlagt 6-1 over Polen kvalificerede det danske hold sig til både slutrunden i den olympiske turnering og til to semifinalekampe om EM.

I april tabte Danmark begge semifinalekampe til Italien, der senere vandt hele EM-turneringen.

Ved OL i juli måned blev det i Zaragoza til en meget beskeden succes med uafgjort mod Mexico og Ghana samt nederlag til Australien.

   
1991 Det danske OL-landshold vandt deres kvalifikationsgruppe og gik videre i turneringen.
   
1990 FIFA og den Internationale Olympiske Komité blev enige om en ny aldersgrænse for OL-spillere. Kun spillere født d. 1. august eller senere var berettigede til at deltage i OL i Barcelona 1992. OL-holdet spillede seks officielle landskampe, og de blev således for første gang alle registreret som U/21-landskampe.

I de nye bestemmelser indgik også, at den olympiske kvalifikationsturnering samtidig skulle tælle som EM for U21-landshold 1990-92*.

*Der gælder fortsat, at det ved kvalifikationsturneringer op til OL hvert fjerde år er U21-landsholdet, der får påhæftet den uofficielle betegnelse OL-landshold. Kvalifikationen til OL foregår således, at de fire bedste ved hver EM-slutrunde kvalificerer sig direkte til OL. Dermed er der kun fire europæiske lande, der deltager ved hvert OL. U721-landsholdet påbegynder den næste OL-kvalifikation i efteråret 1998.

   
1986 Med et knebent nederlag på 0-1 i København samt uafgjort 1-1 i Manchester måtte Danmark se England gå videre til semifinalerne i EM-turneringen.

For første gang nogensinde spillede Danmark en indendørs uofficiel U21-landskamp mod Sverige i Jönköbing på kunststofbane. Det blev til en svensk sejr på 3-2.

   
1985 U21-landsholdet blev gruppevinder i EM-turneringen og kvalificerede sig dermed til kvartfinalerne.
   
1978 Ungdomslandskampe bliver for første gang listet med betegnelsen U21 i DBUs årsberetning.

På reglen om udebanemål måtte Danmark se Bulgarien gå videre til semifinalerne i EM-turneringen.

   
1977 Danmark vandt deres kvalifikationspulje og dermed retten til at gå videre til EM-kvartfinalerne.
   
1976 UEFA vedtog i juni at nedsætte aldersgrænsen for ungdomslandsholdsspillere fra 23 til 21 år fra og med starten af EM-turneringen i august 1976. Det betød, at Danmark for første gang spillede to såkaldte U21-iagttagelseskampe i august.
   
1972 Det danske hold mødte Grækenland i to kvartfinaler om EM. Holdet vandt 2-0 hjemme og tabte 0-5 ude. Dermed gik de ikke videre i turneringen.
   
1971 Nations Cup-turneringen fik status som EM og Danmark kvalificerede sig med sejr over Portugal til turneringens kvartfinaler.
   
1970 Det danske ungdomslandshold blev tilmeldt den nyoprettede Nations Cup-turnering for ungdomslandshold, hvor modstanderne i princippet var de samme som A-landsholdets.

Ved oprettelsen af Nations Cup blev det samtidig vedtaget, at der må benyttes to spillere indtil 25 år med skæringsdato 1.august. De nordiske lande vedtog at følge UEFA-bestemmelsen.

   
1956 Den 26. september blev der for første gang i DBUs historie spillet en aftenkamp i elektrisk lys. Det danske ungdomslandshold tabte 0-3 til England.
   
1945 På sit ekstraordinære bestyrelsesmøde de. 26. maj 1945 gik DBU ind for at spille ungdomslandskamp mod Sverige og Norge. Der blev ikke fastsat nogen aldersgrænse, men det blev vedtaget, at spillere med mere end én A-landskamp ikke måtte anvendes.

Den 26. august spillede Danmark sin første ungdomslandskamp mod Norge og vandt 5-1.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første