Projekt Høje Målmænd

Som et led i Vision 2020 startede DBU i 2013 et projekt til en helt særlig type fodboldspillere, nemlig de høje kvindelige målmænd.

Projektet afholder fællessamlinger både i Tilst og i Brøndby. Foto: DBU

Se invitation til fællessamling for nye høje målmænd og målmændstrænere søndag den 3. december 2017 her

Vi har mange dygtige målmænd rundt omkring i landet. Desværre har få en højde og en rækkevidde, som med målrettet træning kan dominere straffesparksfeltet - samtidig med at de er dygtige i alle spillets andre facetter.

Derfor ønsker DBU at gøre lidt ekstra for netop disse spillere.

Kriterier for deltagelse i projektet:

• Spilleren og hendes målmandstræner skal begge have lyst til at være med.
• Spilleren skal have en højde på mindst 170-175 cm som udvokset - eller stor rækkevidde, hvis hun er en smule lavere. 
- Ungdomsspillerne skal naturligvis ikke være så høje, men skal have et begrundet håb om at blive det. 
• Spillerne skal være mellem 13 år og 20 år.
• Klubben skal være indstillet på, at DBU´s trænere kommer på besøg og agerer sparringspartnere, og de skal kunne stille baneplads og materialer (bolde, toppe) til rådighed på dagen.
• Spilleren skal have motivationen til at træne målrettet og fokuseret for at blive elitespiller.

Vil du vide mere om projektet?

Projektet omfatter de spillere, samt deres målmandstrænere, som ønsker at udvikle sine kompetencer som målmand og i øvrigt lever op til kriteriet.

Ungdomsspillere vil blive inddelt i små træningsgrupper, der er geografisk bestemt, mens seniormålmænd vil arbejde én til én.

Nye spillere og deres trænere bliver inviteret til en stor fællessamling, hvor DBU´s landstrænere vil lave to træningspas og fortælle mere om projektet. Der vil også blive lagt træningsgrupper og træningsplan.

Med undtagelse af den første fællessamling vil resten af træningen foregå i spillernes klubber. De specifikke dage aftales på den første fællessamling. Vi forventer ikke, at alle målmandstrænere har mulighed for at deltage hver gang, men som minimum når man selv er vært i klubben.

Det er vigtigt at understrege, at spillerne ikke nødvendigvis vil blive foretrukket på landsholdene. Projektet skal skabe flere forskellige typer af målmænd med højere niveau på sigt - og dermed flere at vælge imellem både i klub- og landsholdsregi. På landsholdene spiller de dygtigste spillere uanset størrelse.

For målmandstrænerne: 

DBU´s trænere vil foreslå træningsemner og agere sparringspartnere for klubbernes trænere, og på den måde vil alle blive klogere på, hvordan vi udvikler alle målmænd bedst muligt og samtidig give lidt ekstra opmærksomhed til netop den type målvogter, som vi har for få af på eliteniveau.

DBU´s målmandstrænere Heidi Johansen, Claes De Flon, Sonny Vestergaard, Christian Dybro og Peter Rasmussen vil forestå træningen. Grupperne kan udvides, efterhånden som flere målmænd kommer til. Det kan også betyde, at flere af DBU´s trænere vil blive involveret. DBU´s målmandstrænere er tovholdere på indholdsdelen og udvælgelsesdelen.

Har du en spiller med den rette profil, som endnu ikke er inde omkring talentarbejdet i DBU, og som gerne vil deltage, hører vi gerne fra dig.
 
Send en mail til heje@dbu.dk med kontaktoplysninger til spillerens træner - så vil vi tage kontakt.
Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

1


 • Hej !
  Jeg vil Gerne ringes op da jeg har nogle spørgsmål til projektet.
  Jeg har en u-15 pige målmand som er målrettet med sit målmandsspil men desværre mangler meget mere træning. Jeg har ekstra træning med hende 1 1/2 - 2 timer hver uge for at dygtiggøre hende endnu mere og hun vil gerne endnu mere.
  Hun er lige blevet 14.år men er pt desværre kun omkring 165 cm høj. Er der mulighed for at kunne deltage ????

  Jeg vil gerne ringes op for en snak.:)

  På forhånd tak.

  Mvh
  Simon Sørensen
  51862666
  23. november 2017, 14:43    
  Simon Sørensen