Kampreferater

Her finder du løbende kampreferater fra U16-landsholdets kampe.

Du kan også følge holdet på Facebook og se statistik i landsholdsdatabasen.

 

U16-landsholdet – UEFA development - 25.05.2017
Danmark – Irland 4-3 (0-3)
20’ 0-1 Troy Parrot
30’ 0-2 Ross Tierney
40’ 0-3 Sean Mahon
48’ 1-3 Morten Frendrup
56’ 2-3 Muamer Brajanac
64’ 3-3 Nikolas Dyhr
72’ 4-3 Nikolas Dyhr

Sikket et comeback!
De danske drenge skulle bruge alle 3 point, hvis de skule sikre sig den samlede sejr ved UEFA’s development turnering i Irland. Før kampen havde danskerne 4 point, mens værterne Irland havde to sejre og 6 point. Netop Irland var dagens modstander i Castlebar, og dermed var det kun en sejr, som kunne sikre førstepladsen.

Efter 1. halvleg så det dog bestemt ikke ud til, at denne mission skulle lykkes. Irerne var hurtige, aggressive og slog til, når mulighederne kom. Tre gange måtte danskerne se kuglen gå i nettet og dermed var man nede med hele 3-0 ved pausen. 1. pladsen var nu langt væk!

Men efter pausen var det et forvandlet dansk hold. Irerne blev med det samme presset helt tilbage og danskerne havde overskud i samtlige aktioner. Kombinationerne flød og chancerne kom i en lind strøm. Morten Frendrup og Muamer Brajanac bragte med et mål hver den danske tro tilbage. Og efter var det så Nikolas Dyhr, som vendte kampen helt på hovedet med to flotte mål. Et vildt comeback som ikke bare sikrede en dansk 4-3 sejr, men også den samlede sejr i turneringen med 7 point.

Kampen var årgangens sidste som U16. Efter sommerferien starter årgangen op som U17 med Internordisk på Island, hvor modstanderne i puljen er Færøerne, Sverige og Finland.U16-landsholdet - UEFA development - 23.05.2017
Danmark - Nordirland 3-0 (1-0)
5' 1-0 Oliver Villadsen
51' 2-0 Tobias Pedersen
62' 3-0 Tobias Pedersen

Efter førstedagens lidt halv-tamme præstation mod Kosovo, så stod Nordirland tirsdag på den anden banehalvdel på Solar Park 21, Castlebar i Irland. 

Danskerne virkede fra kampens start meget mere klar end i den første kamp. Dette udmøntede sig i en flot og tidlig scoring af Oliver Villadsen. 1-0 til danskerne og en start, som kom til at tegne billedet af en ensidig kamp. Fra starten stillede Nordirland sig lavt og Danmark havde reelt bolden hele tiden. Men før pausen blev det ikke til mere end den tidligere scoring.

I 2. halvleg fortsatte danskerne med at presse på! Og heldigvis slog indskiftede Tobias Pedersen til med to fine mål, som helt lukkede kampen. Desværre fik Thomas Gundelund et rødt kort til sidst i kampen - eneste skår i glæden ovenpå en meget fin dansk præstation, hvor sejren aldrig var i fare!U16-landsholdet - UEFA development - 21.05.2017
Kosovo - Danmark 1-1 (0-0)
56' 0-1 Jeppe Pedersen
72' 1-1 Florian Hysenaj
Straffesparkskonkurrence: 4-3 til Kosovo

U16 drengene fik ikke nogen flyvende start på UEFAs development turnering i Irland. Den på papiret overkommenlige modstander i Kosovo fik skrabet uafgjort 1-1 hjem og vandt derefter straffesparkskonkurrencen. Dermed snuppede de 2 point - og kun 1 til Danmark. Afgørelsen fra pletten ved uafgjort er en særregel ved turneringen, så man får afgjort alle kampe!

1. halvleg var bestemt ikke prangene fra dansk side. Boldbesiddelsen var stor, men spillet gik langsomt og slet ikke chanceskabende.Kosovo stod lavt og forsvarede målet, men danskerne formåede set ikke at true deres mål. Kosovo var sjældne gæster på danskernes banehalvdel, men kort før pausen blev en omstilling alligevel farlig, men heldvis brændte Kosovo den store mulighed.

2. halvleg blev bedre fra dansk side. I starten af havlegen havde danskerne tre store chancer i træk. Først ramte Gustav Mogensen overliggeren, derefter brændte indskiftede Gabriel Christensen lige foran mål - men tredje gange var lykkens gang! Jeppe Pedersen fik i det 56. minut headet et hjørnespark i kassen til dansk 1-0 føring.
Herefter arbejdede danskerne hårdt på for 2-0 målet - men desværre gik det modsat. Et Kosovo frispark blev slået ind i feltet og røg hele vejen ind i målet ved bagerste stolpe. Nu 1-1.

Danskerne pressede til sidst hårdt på for den afgørende scoring, men det blev aldrig rigtig til mere. Og dermed blev det 1-1. Begge hold skulle nu en tur til pletten!
Her var Kosovo skarpest og vandt 4-3.

De danske U16 drenge kom dermed skuffende fra start med en lidt tynd præstation. Næste kamp er på tirsdag mod Nordirland, som tidligere på dagen tabte 4-2 til værterne Irland.U16 landsholdet - Bronzekamp Montaigu 2017 - 17.04.2017
Danmark - Japan 1-2 (0-0)
56' 1-0 Andreas Pyndt
66' 1-1 Koki Saito
73' 1-2 Koki Saito

Mandag var det tid til den fjerde og sidste danske kamp ved Montaigu turneringen. I bronzekampen var Japan modstanderen.
1. halvleg var meget lige, men de danske drenge kæmpede dog en smule for at få spillet til at flyde. Billedet var lidt det samme efter pausen, men Danmark kom ovenpå, da Andreas Pyndt bragte holdet foran 1-0 efter 56 minutter. 
Desværre fik scoringen ikke den ønskede effekt, og Japan slog igen med to scoringer. Målene blev også afgørende, da det ikke lykkedes at slå tilbage. Dermed vandt Japan 2-1, og de danske U16 drenge slutter som nummer fire ud af 12 hold ved dette års Montaigu turnering. Et imponerende resultat set på baggrund af deltagerfeltet, som bestod af lutter store fodboldnationer.
Næste aktivitet for U16-landsholdet er d. 20-25 maj, hvor man deltager ved en UEFA Development turnering i Irland.U16 landsholdet - Semifinale Montaigu 2017 - 15.04.2017
Frankrig - Danmark 5-0 (2-0) 
3' 1-0 Lucas Da Cunha
8' 2-0 Mohammed Lamine Diaby
48' 3-0 Kephren Thuram-Ulien
76' 4-0 Tom Rapnouil
80' 5-0 Evann Guessand (straffespark) 

De danske U16 drenge spillede lørdag aften om muligheden for en plads i finalen ved Montaigu 2017. Men det danske hold var på intet tidspunkt i nærheden af at besejre de stærke franske værter! Allerede efter de første 10 minutter var kampen reelt afgjort. To hurtige mål gjorde, at danskerne hele tiden haltede efter franskmændene. I de fleste facetter af spillet, var Frankrig bare bedre. I 2. halvleg kom holdt egentlig fint ud, men en scoring i det 48. minut punkterede helt kampen. Til sidst faldt det så helt sammen, da to mål gav værterne en knusende sejr på hele 5-0. På en dag, hvor modstanderen bare var langt bedre, så må danskerne erkende, at finalepladsen var langt væk. En stærk modstander kombineret med en passiv dansk præstation var ikke en god cocktail. På mandag kl 13:30 i Montaigu møder Danmark nu Japan i kampen om 3-4 pladsen. U16 landsholdet - Montaigu 2017 - 12.04.2017
Danmark – Marokko 1-0 (0-0)
79' 1-0 Muamer Brajanac

Semifinalen er i hus! 
9 spillere var skiftet i startopstillingen i forhold til gårsdagens sejr over Brasilien. Og det kunne ses på det danske spil, som manglede flow og timing. Men de danske drenge knoklede på igennem hele kampen og tillod på trods det hakkende spil ingen store chancer til Marokko.
I starten af 2. halvleg havde Danmark en mega chance, hvor man først ramte stolpen to gange og derefter sparkede over frit mål. Men forløsningen kom i kampens sidste ordinære minut, hvor Muamer Brajanac udnyttede koks i marokkanernes forsvar. Målmanden og en forsvarer fik ikke snakket sammen og det udnyttede Muamer til at score for anden dag i træk.
Men sejren er de danske drenge sikker på puljesejren - ganske imponerende! Nu skal resultaterne i morgendagens kampe vise, hvem Danmark skal møde i semifinalen. Begge semifinaler afvikles på lørdag i Montaigu.U16 landsholdet - Montaigu 2017 - 11.04.2017
Brasilien – Danmark 1-2 (1-1)
16' 1-0 Rodrygo Sylva de Goes
25' 1-1 Muamer Brajanac (straffespark)
80' 1-2 Jeppe Pedersen

En sejr over en af de helt store fodboldnationer!
Det var en imponerende start, som de danske U16 drenge fik på den uges store Montaigu turnering i Frankrig. Selveste Brasilien stod på den anden banehalvdel, men det skræmte ikke danskerne.
Kampen startede meget lige og danskerne viste stod mod i spillet. Men ligesom at man troede, at kampen var fint i gang, så slog brasilianerne til. Flot kombinationsspil blev sikkert sparket i kassen, 1-0 til Brasilien.
Men målet slog ikke de danske drenge ud. Gustav Isaksen blev i det 25. minut væltet i feltet og Muamer Brajanac udlignede sikkert til 1-1 på det efterfølgende straffespark. En stilling som holdt frem til pausen.
Efter pausen fortsatte Danmark de fine takter og turde hele tiden - under hårdt pres - at holde i bolden og forsøge at sætte spillet. Og selvom at brasilianerne hele tiden viste store individuelle færdigheder, så var danskerne med i alle facetter.
Og i overtiden kom forløsningen så! Indskiftede Andreas Kirkeby sendte bolden fladt ind foran mål, og her kom Jeppe Pedersen og satte bolden i kassen til stor dansk jubel! De danske spillere væltede ganske enkelt rundt i en stor bunke og jublede...
Målet blev også udslagsgivende og dermed kunne Danmark hive en imponerende sejr hjem mod fodboldens måske største nation! En fantastisk start på den meget stærkt besatte turnering.En turnering hvor bl.a. også England, Portugal, Frankrig og Mexico deltager. Allerede i morgen onsdag skal drengene i ilden igen. Marokko er modstanderen kl. 18:30. Følg med her på siden.U16-landsholdet venskabskamp - 18.01.2017
Cypern - Danmark 0-0 (0-0)

U16 måtte til nøjes med 0-0. En meget hektisk kamp fandt aldrig sin ro. Og uafgjort var et retfærdigt billede på en lige kamp. Danskerne havde bolden meget i 2. halvleg, men formåede aldrig at gøre chancerne store. Dermed blev det til en nulløsning i landstrænerdebuten til Michael "Mex".U16 Venskabskamp - 29. september 2016
Danmark - Ungarn 3-2 (2-1)
1' 0-1 Kócsó Bálint
13' 1-1 Muamer Brajanac
32' 2-1 Muamer Brajanac
44' 2-2 Kócsó Bálint
78' 3-2 Gustav Isaksen (straffe)

U16-drengene gjorde det igen! Vandt over Ungarn - denne gang på en sen scoring af Gustav Isaksen på straffespark. 
Kampen startede desideret skidt for Danmark. Et dansk forsvarskiks efter ca. 10 sekunder gjorde, at Ungarn kom foran 1-0. Ikke den bedste start, men hurtigt efter slog de danske drenge igen! To gange var Muamer Brajanac på pletten og bragte Danmark til pausen med 2-1. 
Kort inde i 2. halvleg var danskerne tæt på at komme yderlige foran, men istedet udlignede Ungarn til 2-2. Ærgerligt for holdet, som ellers kom fint ud efter pausen. 
Efter den ungarske udligning der var der en smule stilstand i kampen, men kort før slutfløjt slog Danmark til! Gustav Isaksen blev nedlagt i feltet og blev selv sat til at sparke. Hans første skud strøg på overliggeren, men helt korrekt blev der dømt omspark, da en ungarer nærmest fulgte Gustav ind til pletten for at sparke! Og på det andet spark så scorede Gustav sikkert til 3-2.
Dermed hev U16 talenterne endnu en sejr i land og bevidste, at der er rigtig meget talent og potentiale i årgangen. Stærk indsats af holdet i deres første landskampe. Næste aktivitet er en træningssamling d. 1-2. november.


Se de tre danske scoringer.

U16 Venskabskamp - 27. september 2016
Danmark - Ungarn 2-1 (0-0)
56' 1-0 Oliver Tølbøll Rimmen
63' 2-0 Muamer Brajanac
74' 2-1 Tóth Gábor Kristóf

Sikke en debut! 1013 tilskuere i Løgumkloster bakkede de danske U16 drenge op, da de tirsdag eftermiddag fik deres debut i rødt og hvidt. Fra kampens start var Danmark klart mest på bolden mod en defensivt orienteret modstander, som til gengæld lurede på omstillinger. I 1. halvleg blev det ikke til de store chancer, men alligevel var det tæt på dansk scoring kort før pausen, da Christoffer Petersens indlæg fra venstre røg direkte på overliggeren. Men stadig 0-0 ved pausen.

De danske drenge havde dog en god fornemmelse ved pausen, og denne blev endnu bedre i starten af 2. halvleg. Danmark satte sig endnu tungere på spillet og i det 56. og 63. minut gav det pote!
Først var det Oliver Villadsen, som brød igennem i højre side og spillede bolden skråt tilbage til sin navnebror Oliver Tølbøll Rimmen, som sikkert hamrede bolden i kassen. 1- 0 til Danmark! Og i det 63. minut var det så Muamer Brajanac, som bragte Danmark yderligere i front, da hans flade afslutning gik i kassen til 2-0. Og nu var Danmark for alvor i téten.
De danske drenge fortsatte det fine spil og jagtede endnu en scoring. Men pludselig slog Ungarn til i den anden ende. En afslutning i feltet blev rettet af, og målmand Andreas Søndergaard kunne ikke stille noget op. Dermed var det nu kun 2-1 til Danmark.
I resten af kampen jagtede Ungarn udligningen, men på trods af et par optræk til farlige situationer, så lykkedes det ikke for Ungarn. Og årgang 2001 fik dermed fortjent en 2-1 sejr i deres første landskamp. Udover den flotte sejr, så skal der også lyde en stor tak til arrangøren af kampen, som sammen med DBU stod for et flot kamparrangement og en rigtig fin bane. Tak til Tønder Kommune, Sine Idrætsefterskole, Klosterhallerne og Løgum IF.

Se her de to danske mål.UEFA development - venskabskamp d. 22. maj 2016
Danmark - Polen 0-1 (0-0)
68´ 0-1 Hubert Sobol

De danske U16 drenge havde søndag formiddag chancen for at blive samlet vinde af UEFAs firenationersturnering i Polen. Men med et smalt 1-0 nederlag til Polen, så blev det istedet værterne, som tog sig af den samlede sejr. Det polske vindermål blev scoret bare 12. min før tid! Danmark var bedst før pausen, mens Polen var bedre efter pausen. Danmark havde bestemt mulighederne for at snuppe sejren, men skarpheden manglede i de afgørende situationer.

Efterkampen var det en ærgerlig men stolt landstræner:

"Drengene havde fortjent en bedre skæbne. Deres mentale tilgang i hele kampen var i top, men kræfterne slap lidt op i 2. halvleg. De arbejde stenhårdt, og vi havde godt styr på kampen i 1. halvleg. Desværre fik vi ikke scoret på vores store chancer i den gode periode. I 2. halvleg kom Polen med et større pres, og de fik momentum – selvom vi stod godt på. 
Et vigtigt minut blev kampafgørende, hvor vi var på vej tilbage i kampen. Vi var uheldige med ikke at få tildelt et straffespark – og det efterfølgende fripark sparkede vi så på overliggeren! Og bare 40 sekunder senere scorede Polen så deres mål".

"Jeg er stolt af drengene, de arbejder hårdt, og vi bygger hele tiden på – så jeg glæder mig til U17 tiden med dem efter sommerferien - fortæller Per Holm.

Samlet slutstilling efter at alle kampe er afviklet:

1. Polen 7 point
2. Danmark 6 point
3. Schweiz 5 point
4. Hviderusland 0 point

Se målet fra kampen mod Polen.


UEFA development - venskabskamp d. 20. maj 2016
Hviderusland - Danmark 0-1 (0-0)
58´ 0-1 Victor Jensen

Det blev til endnu en dansk sejr, da U16-landsholdet fredag mødte Hviderusland i den anden kamp ved denne uges UEFA development turnering i Polen. Victor Jensen scorede sejrsmålet kort efter, at han var blevet indskiftet.

De danske drenge var igennem kampen meget på bolden. Men den østeuropæiske modstander var bestemt ikke nogen nem opgave. Med deres fysik, speed og direkte tilgang på omstillinger, så skulle danskerne hele tiden være påpasselige. I 1. halvleg havde Danmark én stor chance ved Nikolaj Futte, men Hviderusland havde også en friløber, som målmand HC Bernat tog sig af! Reelt var det først efter pausen, at der for alvor kom pres på hviderussernes mål. Og i det 58. minut lykkedes det så Danmark at komme på 1-0 ved Victor Jensen. Derefter var Danmark tættere på at komme yderligere foran, men det blev ikke til mere, og dermed endte det med en 1-0 sejr.

U16 har nu vundet begge deres første to kampe i Polen og har dermed gode chancer for samlet sejr, når man på søndag kl. 11:00 spiller den sidste kamp - mod værterne Polen i Pruszcz Gdanski.

Se Victor Jensen score sejrsmålet.


UEFA development - venskabskamp d. 18. maj 2016
Danmark - Schweiz 3-2 (0-2)
29` 0-1 Sandro Theler
39` 0-2 Stephen Seiler
61` 1-2 Christian Tue
73` 2-2 Christian Tue
76` 3-2 Magnus Kaastrup

De danske U16 drenge leverede onsdag et flot comeback mod Schweiz, da de efter at have været nede med 2-0 ved pausen, fik vendt dagens opgør til en sejr på 3-2. Christian Tue lavede to mål og Magnus Kaastrup scorede det danske sejsmål.

Landstræner Per Holm var godt tilfreds:
"At vende kampen til sejr var fedt for drengene. Det er altid dejligt med en sejr, især når det så rigtig svært ud nede med 2-0 ved pausen. De her drenge har lys i øjnene og en fantastisk udstråling, som sammen hjælper dem i svære perioder! En meget svær bane gjorde betingelserne for poleret fodbold vanskeligt, men også den forhindring overvandt drengene. Vi tilspillede os generelt flere chancer end Schweiz gjorde. Så sejren syntes jeg endte fortjent hos os. Nu ser vi frem mod den næste kamp og en let træning i morgen torsdag".

På fredag spiller U16-landsholdet igen. Denne gang mod Hviderusland kl. 13:00 i Starogard Gdanski.

Se her målene fra det danske comeback. 

 


Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første