Kampreferater

Du kan løbende læse kampreferater fra U17-landsholdets kampe her.

Du kan også følge holdet på Facebook og se statistik i landsholdsdatabasen.

U17 landsholdet - venskabskamp - 07.10.2017
Danmark - Tyskland 3-4 (1-3)
16’ 0-1 Rene Biskup
25’ 1-1 Gustav Isaksen 
29’ 1-2 Amdi Kaha Agha
36’ 1-3 Per Lockl 
47’ 1-4 Laurin Curda
55’ 2-4 Gustav Isaksen
68’ 3-4 Oliver Tøllbøll Rimmen

Lørdag middag var det tid til kamp 2, da U17-landsholdet igen mødte Tyskland. Kampen endte med tysk 4-3 sejr, men de danske drenge havde især i 2. halvleg stor ære af kampen.

Tyskland var skarpe fra kampens start. Inden for de først 10 minutter ramte de stolpen to gange! Og føringsmålet kom i det 16. minut. Danskerne fik udlignet, men tyskerne var bedst før pausen og med to scoringer kom de foran med 3-1.

Efter pausen fortsatte tyskerne og kom hurtigt på 4-1. Men da det så mest sort ud, så steppede danskerne op. Med to fine scoringer var man pludselig kun bagud med et mål og chancerne var der bestemt til, at der kunne være blevet udlignet.

Men Tyskland holdt hjem og vandt trods alt fortjent med 4-3.
Kampen var den sidste forberedelse, før at truppen på mandag udtages til EM kvalen i Estland. Truppen kan du naturligvis se her på siden.
U17 landsholdet - venskabskamp - 05.10.2017
Danmark - Tyskland 1-1 (0-1)
12' 0-1 Jonas Pfalz
52' 1-1 Muamer Brajanac

Sydbank Park i Haderslev inviterede til nabomøde mellem Danmark og Tyskland. Hele 1637 tilskuere var kommet for at se en underholdende kamp, som de danske drenge havde stor ære af. 
Tyskland kom tidligt foran, men Danmark var fint med dog uden, at det før pausen blev til store chancer.
De kom til gengæld i 2. halvleg, hvor danskerne havde bolden meget og turde spille med ro mod de dygtige tyskere.
Momentum blev udnyttet i det 52. minut, da Nikolas Dyhr tog bolden ned og lagde den fra til en fri Muamer Brajanac, som sikkert kunne udligne til 1-1.
I resten af kampen var det meget lige, men U17-drengene viste fine takter og blev matchet rigtig godt på dagen. 
Kampen endte 1-1 og var en rigtig god forberedelse før EM kvalen. De to lande mødes igen på lørdag - kl. 12:00 i Løgumkloster.U17-landsholdet – Finale Internordisk 2017
Norge – Danmark 4-1 (1-1)
2' 0-1 Andreas Kirkeby (straffe)
18' 1-1 Oskar Opsahl
41' 2-1 Harald Nilsen Tangen
47' 3-1 Johan Olstad
80' 4-1 Oscar Aga

Det lykkedes ikke U17-landsholdet at sikre sig den nordiske titel, da Norge i dag var modstanderen i finalen i Fylkir, Reykjavik.

Kampen startede perfekt med et agressivitet dansk hold, som også kom foran 1-0 på et straffespark af Andreas Kirkeby. I den første del af kampen sad danskerne fuldstændig på opgøret.

Men pludselig slog Norge til! Et afrettet spark røg henover Andreas Søndergaard i målet, og dermed var der status quo.
Herfra havde de danske drenge generelt svært ved at sætte spillet og finde roen. Efter pausen gik det da også galt, og Norge var generelt bedst efter deres udligning.

Norge vandt kampen med 4-1 og kunne fortjent modtage turneringstrofæet efter kampen. En skuffende afslutning for de danske spillere, som indtil finalen havde leveret på højt niveau.

Holdets næste aktivitet er i starten af oktober, hvor Tyskland venter i to kampe på hjemmebane. De sidste forberedelser før EM kvalen i Estland.
U17-landsholdet – Internordisk 2017
Finland – Danmark 0-4 (0-1)
24’ 0-1 Sebastian Fischer
58' 0-2 Muamer Brajanac
61' 0-3 Gustav Isaksen
65' 0-4 Gustav Mogensen

Danmark er i finalen ved Internordisk 2017!

Dagens kamp mod Finland blev vundet sikkert med 4-0 og dermed vinder Danmark gruppen med maksimumpoint og en samlet målscore på imponerende 13-1.

Efter en lidt hakkende start på kampen, så satte danskerne sig på opgøret og kom også foran 1-0 ved Sebastian Fischer, som ifm. et hjørnespark stod ved bagerste stolpe og skrabede bolden i kassen.
Kort efter pausen var Finland i to omgange tæt på at udligne, men keeper Andreas Søndergaard snuppede det hele.
Istedet slog de danske drenge til med tre hurtige mål og lukkede opgøret.

Dermed er de danske drenge i finalen, som spilles på lørdag kl. 13:00 (dansk tid) på Floridana-völlurinn (Fylkir) i Reykjavik. Modstanderen kender vi først senere i dag, men det bliver enten Norge eller Island.

Opd. 17:57: Danmark møder Norge i finalen.
U17-landsholdet – Internordisk 2017
Danmark – Sverige 1-0 (0-0)
45’ 1-0 Andreas Kirkeby

De danske U17 drenge er tæt på en finaleplads efter at Sverige i dag blev besejret med 1-0.
Andreas Kirkeby fra FCK blev matchvinder, da han scorede kampens eneste mål kort inde i 2. halvleg.

1. halvleg startede ikke gnidningsfrit for Danmark, da man havde svært ved at håndtere banen og svenskerne pres. Men i løbet af halvlegen blev det bedre og generelt var det meget lige mellem de to hold.
Efter pausen startede DK rigtig fint og sad på spillet, hvilket også resulterede i 1-0 målet.
I den resterende del af kampen var det meget hektisk og en uskøn kamp med hårdt spil. Et-måls føringen blev dog holdt hjem, og dermed blev det til endnu en sejr ved dette års Internordisk turnering i Island.

Med nu 6 point på kontoen skal danskerne nu blot have minimum uafgjort mod Finland på torsdag, så skal der spilles finale på lørdag!
U17-landsholdet – Internordisk 2017
Danmark – Færøerne 8-1 (6-0)
6’ 1-0 Andreas Pyndt
8’ 2-0 Gustav Mogensen
16’ 3-0 Selvmål
18’ 4-0 Gustav Mogensen
26’ 5-0 Mads Bidstrup 
30’ 6-0 Christoffer Petersen
46’ 7-0 Gustav Mogensen
56’ 8-0 Muamer Brajanac
74’ 8-1 Hanus Sørensen

Søndag spillede U17 deres første kampe ved dette års Internordisk turnering, som afvikles i Island. Modstanderen var Færøerne, som på dagen intet kunne stille op mod de danske drenge. Igennem hele kampen var danskeren ovenpå og især i 1. halvleg var spillet og afslutningerne i top.
Gustav Mogensen scorede hattrick i kampen, men hele holdet leverede generelt en koncentreret og solid præstation.
En flot start på turneringen, som samtidig var første U17-landskamp for årgang 01´. 
På tirsdag venter en formodet klart sværere opgave, når Sverige er modstanderen.
U17 landsholdet venskabskamp - 06.04.2017
Rumænien – Danmark 1-3 (0-1)
4' 0-1 Nikolas Nartey
44' 0-2 Nikolas Nartey
54' 0-3 Nikolai B. Frederiksen
79' 1-3 Alexandru Stoica

Der var lagt op til revanche i dagens opgør mod Rumænien. Et opgør, hvor begge hold havde skiftet 7 spillere i startopstillingen. 

Rumænerne startede som forventet aggressivt ud med et høj pres mod det danske hold, som dog kun brugte 4 minutter på at ligge låg på det rumænske presspil, da Nikolas Nartey på fremragende vis afdriblede det rumænske forsvar af flere omgange og sendte bolden i mål til 1-0. 
Det danske hold viste stor styrke i 1. halvleg og spillede meget modent. De fleste ting lykkedes og en godt spillende dansk forsvarskæde afholdt Rumænien fra de store chancer. 
Rumænien blev kun farlige på standardsituationer, men her pillede C. Monty brodden af rumænerne med flere gode redninger.
Danskerne kom godt fra start i 2. halvleg og allerede efter 4 minutter fulgte N. Nartey efter et hjørnespark flot op på en nedfaldsbold, som blev flugtet tørt i kassen til 2-0. Rumænien var kun farlige i omstillingsspillet, og fandt sjældent vej til det danske straffesparksfelt. Det blev også til en dansk 3-0 føring, da Nikolai Frederiksen modtog en flot bold i dybden, som sendte ham alene afsted med den rumænske keeper, der var uden chance, da Frederiksen udplacerede ham og sendte bolden i mål i det lange hjørne. 
Danmark var tæt på endnu et mål, da Patrick Egelund huggede godt til et indlæg fra Japhet Sery, men i stedet blev det til en rumænsk reducering, da en friløber blev udnyttet og sendt i kassen til 1-3 kort før tid. 

Endnu engang et flot resultat og en solid indsats over alle linjer. De danske drenge præsterede på et højt niveau og kunne sagtens have lavet flere mål. Det lover godt for fremtiden.U17-landsholdet venskabskamp - 04.04.2017
Rumænien – Danmark 1-6 (0-1)
12’ 0-1 Nikolai Baden Frederiksen
56’ 0-2 Nikolas Nartey
59’ 0-3 Nikolai Baden Frederiksen
64’ 0-4 Nikolas Nartey
71’ 0-5 Patrick Egelund
76’ 0-6 Peter Clement
80’ 1-6 Alexandru Duminica (straffespark)

Danmark udspillede i dag et ellers på papiret godt rumænsk hold.

Der var lagt op til en spændende kamp mod et rumænsk hold, som efter en misset EM-kvalifikations runde havde fået skiftet træner, og det meste af spillertruppen ud.

Kampen startede jævnbyrdigt ud og bød ikke på de store chancer til nogle af holdene. Tættest var rumænerne på en scoring i 7’ minut, da de korrekt fik annulleret et mål efter et flot gennembrud på højre kanten. Med et lille spilovertag i Rumæniens favør gav det luft til de danske spillere, da Nikolai B. Frederiksen efter en stikning i dybden sikkert kunne udplacere den lange rumænske keepers.
Kendetegnende for kampen var, at Rumænien havde svært ved at kombinere sig igennem et kompakt dansk hold, som ikke gav mange chancer fra sig. De danske drenge var farlige i omstillings spillet og endte 1. halveg med et lille overtag.

Danmark startede godt ud i 2. halvleg, hvor især Oliver Olsen havde flere gode aktioner. Det var et frustreret rumænsk hold, som nu forsøgte sig med lange bolde, men vores bagkæde stod stærkt. Det gode danske pres spil udmøntede sig i det 56’ minut til et hjørnespark, som blev udnyttet til fulde af Nikolas Nartey, som hættede på overliggeren for selv at følge op med et hovedstød mere, som han sendte i kassen til 2-0. 
Rumænien havde meget lidt at byde på i 2. halvleg, og en fejlaflevering fra det rumænske forsvar udnyttede Nikolai B. Frederiksen køligt og sendte Danmark på sejrskurs med sin anden scoring til 3-0.
Nikolas Nartey ville også mere, og bragte efter flot kombinationsspil med Daniel Thøgersen Danmark på 4-0.
De danske spillere var i fuld kontrol og erobrede bolde efter behag, hvilket resulterede i at Patrick Egelund med en kølig inderside kunne gøre det til 5-0. 
Det blev til endnu en dansk scoring, da Patrick Egelund efter et flot gennembrud spillede Peter Clement fri inde i feltet. Det var ikke nogen sag for Clement at gøre ydmygelsen total, 6-0. Rumænien fik reduceret i overtiden på et straffespark begået af Lukas Klitten, som på uheldigvis blev ramt på hånden af bolden i en ellers ufarlig situation.
En rigtig god kamp af drengene, som leverede en flot holdindsats og et flot resultat i en ellers svær udekamp. U17-landsholdet venskabskamp - 28.02.2017
Nordirland - Danmark 0-2 (0-1)
26’ 0-1 Christian Tue
63’ 0-2 Victor Jensen

Det blev til en fortjent dansk to-måls sejr i Belfast, da U17-landsholdet her til aften spillede den første af denne uges to kampe i Nordirland.
1. halvleg var en lidt hektisk og blandet fornøjelse, men Christians Tues frispark i det 26. minut sikrede dansk føring ved pausen. Den nordirske keeper så bestemt ikke heldig ud, da den unge FCMer sparkede en hård bold mod mål. Bolden blev reelt tabt mellem benene og ind i målet.
I 2. halvleg var de danske drenge mere i kontrol og sejren var reelt aldrig i fare. Victor Jensen bragte midtvejs i halvlegen Danmark på 2-0, da han scorede på en fin tilbagespilning fra Magnus Kaastrup.
Nordirland var derefter ad et par omgange tæt på at reducere, men omvendt kunne det også være blevet til endnu en dansk kasse. Men slutresultatet blev dansk 2-0 sejr.
På torsdag mødes de to nationer igen. Denne gang på Moyola Park i Castledawson.U17-landsholdet venskabskamp - 02.03.2017
Nordirland - Danmark 1-2 (1-2)
3’ 0-1 Benjamin Hvidt
36’ 0-2 Nicolas Madsen
39’ 1-2 Daniel Ballard

Det blev til endnu en dansk sejr, da Nordirland igen torsdag var modstanderen. De danske drenge lyn-startede og allerede efter 3 minutter kunne Benjamin Hvidt bringe DK foran 1-0. Benjamin løb dybt og fik en perfekt aflevering fra Patrick Egelund, så han alene med keeperen sikkert kunne sparke den fladt i kassen.
Nordirerne forsøgte derefter at sætte de danske drenge under pres, men uden held. Det danske forsvar stod solidt og til gengæld slog Nicolas Madsen til i det 36 minut, da han smaskede bolden i mål med et flot spark udefra feltet. En virkelig flot scoring! Desværre nåede Nordirland akkurat at reducere til 1-2 før pausen.
I 2. halvleg blev det en smule mere hektisk bl.a. på grund af en række danske udskiftninger. Men de danske drenge holdt hjem og sikrede sig dermed ugens anden sejr. Nogle gode erfaringer for årgang 2000, som har de næste opgaver, når to nye venskabskampe venter i starten af april. Denne gang ude mod Rumænien.U17-landsholdet venskabskamp - 28.02.2017
Cypern - Danmark 0-3 (0-2)
22’ 0-1 Nikolai Baden Frederiksen
39’ 0-2 Nikolai Baden Frederiksen
61’ 0-3 Lucas Møller Jensen

U17 var i fuld kontrol igennem det meste af kampen. To flotte aktioner før pausen af Nikolai Baden Frederiksen sikrede, at danskerne fortjent var foran 2-0 ved pausen. Lucas Møller Jensen slog sejren fast i 2. halvleg, Dermed sikrede årgang 2000 en nærmest perfekt start på 2017.
U17 EM kvalifikationskamp
Lichtenstein - Danmark 0-11 (0-7)

1' 0-1 Nikolas Nartey
7' 0-2 Joachim Rothmann
11' 0-3 Christian Tue
12' 0-4 Christian Tue
26' 0-5 Victor Jensen
30' 0-6 Søren Bugge
32' 0-7 Christian Tue
41' 0-8 Christian Tue
56' 0-9 Magnus Kaastrup
63' 0-10 Victor Jensen
81' 0-11 Peter Clement. 

Den sidste kamp i EM kvalifikationen stod mod Lichtenstein. En lille nation, som må kæmpe hårdt for at undgå nederlag. 
Og dagens kamp var næppe startet, før det blev endnu sværere for modstanderen. 
Allerede efter 1 minut scorede Tue og det satte standarden for resten af kampen. 
Målene faldt som perler på snor og det danske hold holdt hele tiden fart i spillet og scorede og scorede. 
Ved halvleg var det 7-0 og selvom frekvensen faldt lidt i anden halvleg, så måtte modstanderen gå fra banen med et 11-0 nederlag. Ikke et mål for lille. 
Desværre er det kun af kosmetisk betydning, da der jo var nederlag i de to første kampe. 
Holdet har spillet fin fodbold og havde det ikke været for uheldige omstændigheder i kamp to, så havde holdet klart kvalificeret sig på nuværende tidspunkt. 
Nu må man se, om man kan komme med blandt de tre'ere, der går videre.
U17 EM kvalifikationskamp
Ungarn - Danmark 3-1 (1-1)
24' 0-1 Victor Jensen
36' 1-1 Dominik Szoboszlai (str)
64' 2-1 Norman Timari
72' 3-1 Kevin Cosboth

Den anden kamp i EM kvalifikationen blev en trist affære for de danske spilere. 
Holdet blev ramt af ydre omstændigheder, som var svære at gøre noget ved. 
Kampen startede med fine chancer i begge ender, hvoraf den største var til Noah Iversen, som blev nedlagt i feltet. Men fløjten forblev tavs. 
Heldigvis scorede holdet et flot mål, da Victor Jensen bankede en tværbold i kassen. 
Derefter flød spillet fint lige ind til pausen. Kort før pausefløjtet slap en ungarsk spiller igennem og dommeren fløjtede straffe og udviste Anders Bærtelsen. 
Så var det op ad bakke. I 2. halvleg var holdet dog stadig med og skabte gode muligheder. 
Men desværre kom Ungarn på 2-1 efter et hjørne og så blev det ekstra svært. Danmark prøvede at presse, men måtte indkassere endnu et straffe kort før tid, hvor en ungarsk spiller væltede i feltet
Dermed var det 3-1 og Danmark går ikke direkte videre. 
Der kan være en minimal chance for, at holdet kan komme videre blandt de bedste tre'ere. Men det ser meget sort ud. 
Næste og sidste kamp er mandag mod Lichtenstein kl. 16:00
U17 EM kvalifikationskamp
Danmark - Holland 0 - 2 (0 - 1)
31' 0 - 1 Juan Familio-Castillo
50' 0 - 2 Myron Boadu

Første kamp i EM kvalifikationen var mod Holland, som notorisk er kendt for at udvikle dygtige spillere.
Og det var dygtige spillere, som U17 mødte i dag. Fra start var holdet udfordret af nogle hurtige tekniske spillere og det pressede holdet. 
Det var dog Danmark, der først kom til en stor chance. Men desværre reddede målmanden. 
Og Danmark måtte arbejde hårdt for at holde Holland væk fra chancer. Det lykkedes til dels, men holdet var udfordret. 
Det lykkedes dog at holde Holland væk fra de store muligheder, indtil der blev begået straffe. 
Det udnyttede Holland sikkert og det blev lidt mere op ad bakke. Men lige i slutsekunderne af første halvleg havde holdet en stor mulighed. Desværre reddede Holland situationen. Og chancen blev ikke udnyttet. 
Og efter 10 minutter i anden halvleg blev bolden banket op i krydset af det danske mål og det var 2-0. 
Danmark satsede fremad, men selvom man fik lagt pres på, kom der ikke noget ud af anstrengelserne og man tabte desværre til Holland. 
Der er ny chance igen på fredag, hvor holdet møder Ungarn kl 16:00.
Venskabskamp d. 8. september 2016
Danmark - Montenegro 1 - 0 (1 - 0)
27' Magnus Kaastrup

Andendagsgildet mellem Danmark og Montenegro blev en sværere opgave end måske lige forventet.
Danmark lagde igen ud med massivt pres på modstanderen, men udover et nærgående forsøg fra Tue, var der ikke så mange muligheder. 
Montenegro blev dog sat under tryk igen efter 20 minutter og Magnus Kaastrup kunne banke bolden i nettet. 
Montenegro forsvarede sig effektivt resten af halvlegen og den endte med 1 - 0 til Danmark. 
Anden halvleg så lidt anderledes ud. Montenegro kom længere frem på banen og havde nogle fine muligheder inde i den danske box.
Da samtidigt Danmark stadig forsøgte sig offensivt, var der lidt mere i posen til tilskuerne i anden halvleg. 
Der blev dog ikke scoret mere og dermed endte kampen 1-0 til Danmark. 
Næste opgave er fra 24.9, hvor holdet deltager i EM kvalifikation i Ungarn og møder Holland, Ungarn og Liechtenstein.

Se målet fra kampen herVenskabskamp d. 6. september 2016

Danmark-Montenegro 2-0 (1-0)
20' 1-0 Victor Jensen
72' 2-0 Noah Iversen

U17 spillede tirsdag aften den første af to venskabskampe mod Montenegro på OK+ Stadion i Nakskov.
Danmark startede kampen bedst og kom frem til flere gode muligheder og efter 20 minutter afsluttede Victor Jensen et flot angreb og bragte Danmark i front. Montenegro kom ikke frem til meget i 1. halvleg og blev ikke rigtig farlige på deres afslutninger.
Kort før pausen havde Victor endnu en god mulighed, men desværre uden scoring.

Montenegro kom lidt længere frem på banen fra 2. halvlegs start, men Danmark var fortsat dominerende og var bedst i alle spillets facetter igennem hele kampen. Noah Iversen gjorde det efter 72 minutter til 2-0, hvilket også blev kampens resultat - selvom der var chancer og spil til flere danske scoringer.
De to hold mødes igen på torsdag kl.17.00 på Enelco Arena i Nykøbing F.

Se mål fra kampen herDanmark - Finland 1-2 (0-1)
0-1 Tuure Mantynen (14)
1-1 Nikolai Frederiksen (76)
1-2 Anssi Suhonen (80)

Det blev en skidt general prøve for det danske U17 landsholds finaleforberedelser, da det inden sidste puljekamp skulle møde værtsnationen Finland. 
Landstræner Per Holm havde valgt at skifte lidt i startopstillingen og om det betød, at holdet virkede lidt usammenhængende skal være usagt. 
Men Finland formåede at sætte Danmark under pres fra start og da det endelig lykkedes Danmark at få sat sig lidt på spillet, kom et kikset indlæg fra den finske venstreside og det fik et godt resultat for Finland, da det snød det danske forsvar og lidt heldigt blev rettet af. 
Og så var det 1-0 til Finland.
Resten af halvlegen blev et dansk overtag uden de store muligheder før til slut i perioden. 
Anden halvleg startede med dansk tryk og efterhånden stod der kun Danmark på spillet. Men det blev uden scoringer på trods af massivt tryk og flere store muligheder. 
Da der manglede fire minutter kom det så endelig. Victor Jensen blev nedlagt i feltet og Nikolai Frederiksen scorede. 
Desværre var Danmark lidt på bagkant og blev presset bagud. Og da det lignede først et dansk straffe og dernæst et hårdt dømt frispark, men fløjten ikke blæste den danske vej, så blæste en finsk spiller bolden op i det danske målhjørne. 
Og dermed blev det 2-1 til Finland. 
Nu møder Danmark Island i finalen på tirsdag kl. 19:00 lokal tid i Helsinki.
Norge - Danmark 1-2 (1-1)
1-0 Selvmål (19)
1-1 Anders Bærtelsen (21)
1-2 Peter Clement (79)

Det blev nøjagtig så vanskelig kamp mod Norge, som man havde kunnet forudse. 
De to lande kender hinanden godt og det udmøntede sig i to hold, der fra start var påpasselige og som lurede på hinanden. 
Norge var kompakte og direkte i omstillingerne, mens det danske hold prøvede at flytte bolden rundt og skabe åbningerne. 
Første halvleg forløb dermed uden de store chancer og typisk nok kom en scoring ud af et hårdt indlæg fra Norges venstre side, der blev rettet af og endte i det danske mål. 
Lige så typisk udlignede Danmark så på en standard. Og en flot en af slagsen. Et indstuderet løb og en screening gav Hvidt mulighed for at heade på tværs og Bærtelsen fik bolden i mål. 
Anden halvleg startede som første forløb, men i midten af af halvlegen begyndte det danske overtag at udmønte sig i chancer til Danmark. 
Norge så dog ud til at ride stormen af, men i slutminuttet dukkede fødselsdagsbarnet Peter Clement op og skubbede bolden i nettet. 
Norge var dog ved at få udlignet, men skød over fra tæt hold i overtiden. 
Og dermed vandt Danmark 2-1 over et godt norsk hold. 
Næste kamp er på søndag, hvor holdet kl. 18:30 lokal tid møder Finland.
Danmark -Cypern 4-1 (2-1)
1-0 Christian Tue (1)
2-0 Peter Clement (5)
3-1 Nikolas Nartey (54)
4-1 Oliver Olsen (67)

Tre spillere fik i dag debut på det danske U17 hold. Målmand Christoffer Monty, Peter Clement og Emil Kornvig. 
Og da Christian Tue allerede efter 10 sekunder havde gjort det til 1-0, så trådte debutanten Clement til. 
Roligt følte han bolden ind ved den ene stang. Og så var Danmark på 2-0 efter 5 min. Desværre reducerede Cypern efter 9 minutter på lidt misforståelser i det danske forsvar. 
Resten af halvlegen var i danske hænder og holdet pressede Cypern uden dog at komme til de helt åbne muligheder, på nær i slutfasen. Men det blev ved 2-1. 
I anden halvleg startede Cypern med at lægge pres på Danmark, men da Nartey headede et hjørnespark i mål, var kampen reelt afgjort. 
Og Oliver Olsen sluttede scoringen med et hug ude fra og resultatet blev så 4-1. 
En fin første halvleg og en lidt mere rodet anden halvleg. 
Nu er holdet i gang og på torsdag kl. 13:00 dansk tid møder U17 Norge.U17 EM, Danmark-England, 1-3, 12. maj 2016

Forud for aftenens kamp var der mange scenarier, som kunne sende Danmark videre til kvartfinalen, så der var lagt op til et par nervepirrende timer i Baku.
Danmark blev sat under pres fra kampens start og hang efter de hurtige englændere. Efter et kvarters spil er det dog Danmark der har en stor chance og muligheden for at bringe sig i front. I stedet var det England, der efter en halv time fortjent satte bolden i kassen.
Danmark kæmpede for at komme ind i kampen og det lykkedes også at komme frem til et par gode muligheder, men skarpheden i afslutningerne manglede.

2.halvleg blev en kopi af første. Et dansk hold, det arbejdede hårdt for at komme med i kampen og englænderne, der sad på boldbesiddelsen.
England bragte sig yderligere foran efter 51 minutter og efter endnu en scoring var scenariet, at Frankrig skulle spille uafgjort mod Sverige.
Selvom Odgaard fik reduceret, så lykkedes det ikke Frankrig at få udlignet og dermed går Sverige og England videre til kvartfinalerne.

Trods stor skuffelse i den danske lejr efter nederlaget har det været en flot turnering af det danske hold, der kan være fuldt ud tilfredse med deres indsats.
Et flot stykke arbejde af landstræneren og hans stab, der igen viser, at dansk ungdomsfodbold ikke er så langt fra toppen.

U17 EM, Danmark-Sverige 1-0, 9. maj 20016

Det blev til en velfortjent dansk sejr i arvefjendeopgøret mod Sverige mandag eftermiddag....
Fra kampens start sad det danske hold på spillet og et yderst defensivt spillende svensk hold arbejdede hårdt for at holde danskerne fra fadet.
Allerede efter 4 minutter havde Danmark bolden i nettet, men lidt uforståeligt blev målet underkendt.
Det holdt ikke Danmark fra at fortsætte med at være spilstyrende og holdet forsøgte gang på gang at få åbnet et kompakt svensk forsvar.
Svenskerne havde kun meget få muligheder og skabte kun én reel mulighed i 1. halvleg.
2. halvleg startede som første sluttede - dansk dominans og kort inde i halvlegen havde Holse en fin afslutning, som tog stolpen.
I de absolut døende sekunder stak indskiftede Lasse Sørensen den ligeledes indskiftede Sebastian Buch afsted og han udnyttede sikkert chancen og gav dermed Danmark en vigtig 1-0 sejr.
Flot præstation af drengene, som igen arbejdede benhårdt for at skaffe et godt resultat.
På torsdag venter England kl. 17:00 dansk tid. Kampen spilles på det olympiske stadion og kan følges på Facebook.
U17 EM, Frankrig-Danmark 0-0, 6. maj 2016

Det blev til en flot uafgjort i Danmarks første kamp ved EM i Aserbajdsjan.
Holdet havde forberedt sig fremragende i de første dage inden kampen. De var derfor godt indstillet på en svær opgave mod et hold, som de tidligere på året tabte til....
Danmark var fint med i starten af kampen, men som halvlegen skred frem, fik Frankrig mere fat og havde klart mest boldbesiddelse. To fine hovedstød fra Wind og dernæst Buch gjorde, at Danmark gik til pause med de største chancer.

Anden halvleg var næppe startet før Odgaard slap igennem og sendte bolden lige udenom mål og minuttet efter var det Holse, der var sluppet fri og i fuldt løb skruede bolden på stolpen.
På dette tidspunkt havde drengene godt fat og der stod Danmark på rigtig meget - Odgaard måtte se et hårdt skud blive blokkeret.
Midt i halvlegen lykkedes det Frankrig at få arbejdet sig ind i kampen og de fik lagt tryk på Danmark, dog uden bid og et fanatisk kæmpende dansk hold ofrede sig for hinanden og sled en helt fortjent uafgjort hjem.
Udfra chancestatistikken så burde Danmark nok have haft 3 point.

Næste opgave er på mandag mod Sverige kl. 12.00 dansk tid. Se kampen live på Eurosport 1 eller følg med her på siden.
3-0 nederlag til Frankrig, 12. februar 2016

U17-landsholdet spillede den anden af to kampe mod Frankrig på en fantastisk bane på det franske fodboldforbunds anlæg. Det blev en kamp, hvor det danske hold var under pres en stor del af tiden. Frankrig havde valgt at skifte alle 11 fra første kamp, og det gjorde bestemt ikke holdet dårligere. Der var stor fysisk forskel på de to hold, og Frankrig kunne derfor sidde solidt på kampen fra start. Men det blev Danmark, der havde den første rigtigt store chance, men desværre med en lidt for løs afslutning. Danmark havde momentvis gode intentioner, og det blev til et fint forsøg mere, inden Frankrig satte trumf på efter en periode med hårdt tryk på danskerne. Så der stod 1-0 efter 29 min., og lige inden pausen kunne holdet heller ikke stå imod presset, og det blev 2-0. Anden halvleg bød på en del udskiftninger, men desværre uden rigtigt at rykke ved magtbalancen. Og i overtiden gjorde Frankrig det så til 3-0. To kampe mod en topmodstander i Europa gav holdet fine testmuligheder inden Eliterunden i næste måned i Tjekkiet. Jan Michaelsen har været glad for at se mange spillere og se dem imod en så god modstander. Det giver mulighed for at se, hvad vi skal kunne for at være med i toppen af europæisk fodbold.


Venskabskamp d. 10. februar 2016
Frankrig-Danmark 3-1
27' Magnus Kaastrup

U17-landsholdet tabte med 3-1 til et stærkt fransk hold. Kampen blev spillet på en blød og meget ujævn bane, hvilket betød mange dueller og ikke så poleret spil. Danmark kom bagud efter otte min., da danskerne ikke rigtig fik clearet foran mål. På det tidspunkt havde Frankrig styr på kampen. Men som halvlegen skred frem, fik Danmark fint fat og havde flere gode muligheder. Dog med Frankrig som det mere dominerende hold med klart mest fysik. 2. halvleg startede med et fint dansk angreb. Desværre udnyttede spillerne ikke chancen, og kort efter hoppede en løs bold rundt i det danske straffesparksfelt, og en fransk angriber kunne pludselig skubbe bolden ind til 2-0. Derefter faldt det danske hold, og kort efter fangede spillerne ikke en fransk angriber efter et hjørne, og så var det 3-0. Så kom Danmark trods alt fint med, og Jens Odgaard kunne reducere til 3-1. Herefter var der fine muligheder for danske scoringer. Træner Jan Michaelsen var tilfreds med indsatsen men selvfølgelig ærgerlig over, at holdet tabte lidt momentum i starten af anden halvleg, men mente, at der var fine momenter at bygge videre på.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første