Kampreferater

Her kan du løbende læse kampreferater fra U19-landsholdets kampe.

Du kan også følge holdet på Facebook og se statistik i landsholdsdatabasen.

U19 landsholdet - venskabskamp - 08.10.2017
Danmark - Rumænien 5-1 (3-0)
7’ 1-0 Andreas Poulsen
23’ 2-0 Carlo Holse
29’ 3-0 Jonas Wind
46’ 3-1 Olimpiu Morutan
51’ 4-1 Costache Alexandru (selvmål)
80’ 5-1 Magnus Mattsson

De danske U19 drenge spillede i dag deres anden kamp mod Rumænien. En for-kamp til A-landsholdets kamp. De danske drenge var sprudlende og til trods for en svær bane, kørte spillet fornuftigt.
Danmark bragte sig foran allerede efter 7 minutter, da Andreas Poulsen bankede bolde i nettet. Carlo Holse gjorde ham kunsten efter i det 23’ minut efter et flot oplæg fra Jonas Wind, som i øvrigt spillede en flot kamp. Carlo Holse var ligeledes i hopla og blev nedlagt i feltet kort efter sin scoring. Jonas Wind eksekverede straffesparket og satte Danmark på sejrskurs.
2. halvleg var også præget af dansk dominans selvom, at rumænerne kom godt fra start og fik reduceret allerede i første minut i 2. halvleg. I det 51’ minut bragte Danmark sig foran 4-1, da den rumænske keeper på forunderligvis fik bokset bolden i eget net efter et dansk hjørne.
Rumænien fik en chance for at reducere på straffespark, men Casper Hauvervig i det danske mål reddede flot. Magnus Mattsson sluttede den danske målfest af og scorede til slutresultatet 5-1. En overbevisende dansk indsats og god forberedelse til næste måneds EM-kval. kampe i Kroatien.
U19 landsholdet – venskabskamp - 05.10.2017
Danmark – Rumænien 1-0 (1-0)
9' 1-0 Andreas Olsen

U19 landsholdet spillede den første af to testkampe i denne uge mod Rumænien. 
Kampen startede ud i et godt tempo, og Danmark bragte sig allerede foran efter 9 minutter, da Andreas Olsen flot flugtede bolden op i korteste hjørne fra højre side af målfeltet af. En god dansk start til nogle tændte U19-drenge. Der blev kun skabt en enkelt chance mere i 1. halvleg efter et hjørnespark, hvor bolden i flere omgange trillede rundt på den rumænske målstreg.
2. halvleg startede jævnbyrdigt ud og ligeså chancefattig som 1. halvleg. Danskerne skulle et godt stykke hen i halvlegen før, de fik åbnet det rumænske forsvar op. Jens Odgaard fik i det 86’ minut tilkæmpet sig et straffespark, som han selv sparkede – men han udnyttede dog ikke muligheden og brændte fra 11 meter pletten. Den rumænske keeper flot dykkede ned i venstre hjørne og reddede.
Men alt i alt en godkendt dansk indsats og afsæt til søndagens kamp på Østerbro Stadion.U19 landsholdet venskabskamp - 17.04.2017
Tyskland – Danmark 3-1 (1-0)
37’ 1-0 Tobias Warschewski
55’ 1-1 Oliver Kjærgaard
82’ 2-1 David Raum
90’ 3-1 Lucas Torres

U19 landsholdet spillede til aften årgangens sidste U19 landskamp. Der var lagt op til en hård duel mod de tyske værter. 
Kampen startede i højt tempo, men de danske drenge modstod det første kvarter det tyske pres, og det så ud til at blive en jævnbyrdig kamp. Danskerne havde dog svært ved at holde trit med tyskerne, som blev ved med at spille hurtigt, hårdt og direkte. Det danske hold blev simpelthen overmatchet i 1. halvleg, og det var fuldt fortjent, da tyskerne bragte sig foran 1-0. De danske drenge tabte dueller på stribe og blevet løbet over ende af et tysk hold, der i den grad havde tempo i benene. Tyskerne kom ikke frem til store chancer, men var konstant farlige. Dette skyldtes et dansk hold, som aldrig for alvor fik pasningsspillet i gang. De danske drenge blev kun farlige på tilfældigheder og på returbolde fra en usikker tysk målmand.
Der blev strammet op efter pausen, og Danmark fik spillet sig ind i kampen i takt med at 2. halvleg skred frem, hvilket udmøntede sig i en scoring, da Oliver Kjærgaard flot fra kanten af det lille felt hamrede bolden i nettet til en fortjent udligning. Kampen bølgede frem og tilbage, og man sad med fornemmelsen af, at det kunne gå begge veje. Uheldigt for Danmark endte en fejlaflevering på tyske fødder, hvilket blev kynisk udnyttet af tyskerne, som bragte sig foran. Det tog pusten fra danskerne, som indkasserede endnu en scoring til slutresultat 3-1. Et lidt misvisende resultat for en ellers godkendt 2. halvleg.


U19-landsholdet venskabskamp - 19.01.2017
Cypern - Danmark 0-6 (0-3)
16’ 0-1 Mark Brink Christensen
32’ 0-2 Mark Brink Christensen
42’ 0-3 Emil Riis Jakobsen
55' 0-4 Victor Torp
70' 0-5 Jeppe Okkels
75' 0-6 Jonas Wind

De danske U19 drenge var overlegne igennem stort set hele kampen, da Cypern i da var modstanderen i Ayia Napa.
Tre mål i hver halvleg gjorde udslaget! Cyprioterne var egentlig godt med de første 5-10 minutter, men derefter var det dansk opvisning. Henrik Clausen skiftede hele holdet i pausen, så mange spillere fik kamp-minutter i benene. Et flot start på 2017 for U19-landsholdet, som på træningslejren er en blanding af spillere fra årgang 1998 og 1999.U19-landsholdet EM kvalifikationskamp - 15.11.2016
Portugal - Danmark 2-1 (0-0)
50' 0-1 Marco Harboe
79' 1-1 Tiago Dias (str)
88' 2-1 Miguel Luis 

Det blev også til nederlag i den tredie kvalifikationskamp. Danmark tabte 2-1 til Portugal. 
Man havde muligheden for at komme til eliterunden ved at spille uafgjort og der var valgt en taktik, som skulle hindre modstanderen i at komme til chancer. 
I hele første halvleg arbejdede det danske hold hårdt og holdt Portugal fra at få nogle muligheder. 
Det blev til enkelte forsøg fra distancen, men ingen voldte det danske hold problemer. 
Danmark havde også enkelte muligheder på omstillinger og det blev til to farlige forsøg i slutfasen af halvlegen, men begge muligheder lykkedes ikke helt.  
Anden halvleg startede fint for Danmark og man havde godt styr på kampen og så gav en indøvet hjørnesparkskombination Harboe chancen og han udnyttede det fint og det var 1-0 til Danmark. 
Holdet arbejdede stadig hårdt, men kræfterne begyndte at tynde ud og Portugal kom nærmere det danske mål.
Det gav mulighed for et straffespark blot 11 minutter før tid. Og det scorede Portugal så på. 
2 minutter før slut fik Danmark ikke holdt et indlæg væk og bolden blev headet i det danske mål. 
Stort set den eneste mulighed for Portugal. Danmark prøvede at komme tilbage, men det lykkedes ikke og dermed gik Portugal videre sammen med Bulgarien.

U19-landsholdet EM kvalifikationskamp - 12.11.2016
Danmark - Bulgarien 1-3 (1-1)
11' 1-0 Gustav Marcussen
21' 1-1 Ivan Tilev
64' 1-2 Tonislav Yordanov
81' 1-3 Tonislav Yordanov

Danmark tabte den anden kamp i kvalifikationsturneringen til Bulgarien. På en meget vanskelig bane var holdet under pres fra start. 
Men som i den første kamp red man stormen af og kom bedre med. 
Og efter 11 minutter scorede Gustav Marcussen efter flot at have spillet Jacob Johansson fri. Målmanden klarede hans forsøg, men bolden sprang ud igen og den blev så kanoneret i nettet. 
Det betød, at man fik sat spillet bedre og fik også skabt et par gode muligheder. 
Så kom et indlæg fra venstre side efter 21 minutter og bolden blev headet ind til udligning. 
Kampen bølgede frem og tilbage og grundet de vanskelige forhold var det svært at få spillet til at hænge rigtigt sammen. 
Anden halvleg startede fint for Danmark. Og der var gode muligheder, men ind ville bolden ikke. 
Og en enkelt misforståelse mellem to spillere betød, at holdet ikke fik clearet bolden ordentligt væk og så kunne Bulgarien bringe sig foran 2-1.
Danmark pressede på og det betød bulgarske omstillinger, som også resulterede i en scoring efter 81 minutter. 
Danmark tabte dermed. Men kan heldigvis selv afgøre skæbnen på tirsdag kl. 14:00 på Beroe Stadion i Stara Zagora.


U19-landsholdet EM kvalifikationskamp - 15.11.2016
Danmark - Hviderusland 5-0 (4-0)
11' 1-0 Christian Kudsk
18' 2-0 Oscar Buur
38' 3-0 Joel Kabongo
39' 4-0 Jacob Bruun
60' 5-0 Jacob Bruun

Danmark startede den første EM kvalifikationskamp mod Hviderusland med at blive hårdt presset af nogle fysisk stærke modstandere. 
Modstanderen sad hårdt på de danske spillere og stressede det danske hold, så man aldrig kom til at få sat sit spil. 
Men på første mulighed for Danmark hamrede Christian Kudsk bolden ind fra distancen. 
Hviderusland holdt fat i det høje pres, men efter en flot kombination i højre side, slap Oscar Buur igennem og scorede sikkert til 2-0. 
Det gav lidt mere plads til det danske hold, da hviderusserne blev lidt mere tøvende i presset. 
Og efter 38 minutter headede Joel Kabongo så et godt slået frispark i nettet. Og inden man lige var kommet sig over det, slap Jacob Bruun igennem og driblede udenom målmanden og man kunne gå til halvleg med 4-0 uden egentlig at have spillet prangende. 
2. halvleg blev en mere rolig affære, hvor holdet havde godt fat i bolden og fik kreeret flere muligheder. 
Hviderusserne havde også deres muligheder, men det blev ved to forsøg på overliggeren. 
Og så scorede Jacob Bruun igen! Og slutresultatet blev så 5-0 og en fin start på kvalifikationen. 
Næste kamp er på lørdag kl. 14:30 lokal tid mod værtsnationen Bulgarien.

U19-landsholdet Venskabskamp - 06.10.2016
Schweiz - Danmark 0-4 (0-1)
31' 0-1 Marco Ramkilde
50' 0-2 Nicolai Laursen
75' 0-3 Jacob Larsen
90' 0-4 Jakob Johansson


Med to sejre i bagagen tager det danske hold hjem og laver den sidste forberedelse inden det går løs i Bulgarien med første kvalifikationsrunde til U19 EM.

Det danske hold leverede igen i dag en flot indsats med et godt Schweizisk hold, som holdet tabte to gange til sidste år.

Efter et par gode danske forsøg i starten af første halvleg ved Christian Kudsk og Nicolai Lauersen var det Marco Ramkilde, der åbnede scoringen tæt under mål efter flot forarbejde fra Nicolai Lauersen.

I starten af anden halvleg var det Marco Ramkilde, der efter at have erobret bolden, lagde den tilrette til Nicolai Lauersen som udnyttet det fine oplæg. En velspillende Jacob Larsen gjorde til 3-0 på straffe som blev begået mod Gustav Marcussen i en situation, hvor han var ved at komme fri til afslutning. Sejren blev slået fast kort før tid da Jakob Johansson sikkert omsatte en bold i dybden til en fortjent dansk sejr.

U19 landsholdet tager fra den 10. til den 15. november til Bulgarien, hvor holdet ud over værterne også møder Portugal og Hviderusland. De to bedste fra denne gruppe går videre til U19 eliterunden i foråret 2017.


U19-landsholdet Venskabskamp - 04.10.2016
Schweiz - Danmark 1-3 (1-1)
7' 0-1 Nikolai Laursen
32' 1-1 Jeremy Guillemenot
66' 1-2 Jacob Larsen
89' 1-3 Marco Ramkilde

Første halvleg var præget af mange fejl fra begge hold. Det danske hold var hurtigst til at drage nytte af dette da Nikolai Larsen udnyttede at en Schweizisk forsvarsspiller mistede fodfæstet og bragte Danmark foran 1-0. Lige så sikkert bragte Schweiz balance i regnskabet, da det danske forsvar mistede bolden på egen halvdel i en upresset situation.

Det danske hold fik mere styr på spillet i anden halvleg og Jacob Larsen kunne efter hurtigt kombinationsspil centralt på banen bringe Danmark i front. Sejren blev slået fast af Marco Ramkilde der flot blev spillet fri med en hælafleveret af Mads Emil Madsen.

Schweitz har mulighed for revanche allerede på torsdag den 6. oktober hvor de to hold spiller kl. 11.00. Kampen livestreames og kan følges via http://www.sfvplay.ch/


U19-landsholdet - Venskabskamp - 06.09.2016
Danmark - Sverige 3-1 (2-0)
19' 1-0 Daniel Skov
31' 2-0 Jacob Johansson 
51' 2-1 Mattias Svanberg
57' 3-1 Nikolai Laursen (str)

Referat
I meget flotte rammer med 1342 feststemte tilskuere på et solbeskinnet stadion vandt Danmark 3-1 over Sverige.
Det blev en kamp, hvor Danmark fra start havde godt fat i det svenske hold. 
Midt i halvlegen gav det bonus, da et fint indlæg havnede hos Daniel Skov, der scorede sikkert. 
Og presset på Sverige fortsatte. Det udmøntede sig i endnu et mål og med en flot første halvleg bag sig, kunne Danmark gå til pause med en fin føring. 
Sverige kom godt fra start og fik reduceret efter 6 min af 2. halvleg. Men en fin dribletur af Nikolai Laursen betød, at der blev begået straffe mod ham.
Han scorede selv sikkert på det og i resten af halvlegen havde holdet fint styr på modstanderen. 
Det blev til enkelt forsøg til Sverige, men samtidigt kom der også muligheder på danske omstillinger. 
Men kampen endte 3-1. Et fint udbytte og et fint ophold har fået holdet flyttet - og der ses med optimisme frem mod næste opgave i Schweiz i starten af oktober.


U19 landsholdet - 02.09.2016

Danmark - Norge 1- 2 (1-2)
8' 0-1 Kristoffer Ajer
13' 1-1 Christian Kudsk
25' 1-2 Kristoffer Ajer

DBU og Nyborg havde op til kampen indgået en velfærdsaftale. Det gjorde, at Nyborg stillede en fin bane og gode rammer til rådighed for den første kamp  i tre nationers turneringen. 
Desværre kunne det danske U19 landshold ikke leve op til forventningerne og måtte skuffende gå fra banen med et nederlag på 1-2. 
Kampen startede fint, mene efter 8 minutter blev bolden hamret i det danske mål via overliggeren. 
Danmark udlignede kort efter, da Christian Kudsk slap igennem og scorede sikkert. 
Desværre fik Norge straffe og det blev sikkert eksekveret i mål. 
Så havde danskerne en fin periode og pressede Norge, men selv et forsøg på overliggeren og andre nærgående forsøg udløste ikke en dansk scoring. 
Anden halvleg blev præget af meget duelspil og kamp om bolden. Der opstod ikke de store chancer og derfor endte det med et dansk nederlag. 
Danmark møder Sverige på tirsdag kl. 12:00 på Idrætscenter Nyborg.


U19-landsholdet - 29.03.2016
Danmark - Montenegro 7-1 (3-1)

4. Min 1-0 Weber
17. Min 1-1 Vorotovic
19. Min 2-1 Weber
30. Min 3-1 Rasmussen
49. Min 4-1 Laursen
53. Min 5-1 Weber
58. Min 6-1 Duelund
67. Min 7-1 Weber

Det blev ren opvisning i den sidste kamp, som U19 landsholdet spillede ved Eliterunden i Serbien. Trods irritation over den missede kvalifikation, var drengene opsat på at vise sig fra deres bedste side. 
Og de lagde hårdt ud. Total pres på Montenegro og de havde fat i den lange ende fra start af. Og lynhurtigt kom det første af mange mål, da Weber skubbede en tværbold ind over stregen. 
Lidt efter dummede man sig så i bagerste geled og det blev 1-1. 
Men der skulle ikke gå længe, før man atter havde bolde i nettet. Og en gang mere inden pausen. Holdet var tålmodige på bolden og lod Montenegro løbe efter kuglen. 
Og lige efter pausen stod det 4-1 og man havde dansk opvisning resten af kampen. 
Det endte med 7-1, hvilket ikke var et mål for lidt. 
Dermed har holdet været mest scorende og spillet en fin turnering, hvor man blot røg ind i et supergodt fransk hold. De gik i øvrigt videre med Danmark som en flot to'er. 
Så alt i alt en meget fin turnering og absolut godkendt. 
Årgang 97 slutter nu ungdomstiden og rykker op blandt "de store". Held og lykke til dem.
Samtidigt også et farvel til Bent Christensen Arensøe, som har ført alle sine tre årgange til eliterunden.


U19-landsholdet - 26.03.2016
Frankrig - Danmark 4-0 (2-0)

9. Min 1-0 Mbappe
13. Min 2-0 Onguene
53. Min 3-0 Diop
56. Min 4-0 Thuram

Referat 
Det danske U19 landshold tabte i dag muligheden for at spille sig til EM. 
Det blev klart efter et stort 4-0 nederlag til et yderst velspillende fransk landshold. 
Kampen blev stort set afgjort efter de første 13 minutter, hvor franskmændene havde bragt sig foran 2-0 på to standardsituationer. 
Derefter var det op af bakke for det danske hold. De blev konstant sat under pres af de aggressive franskmænd. 
Og der skulle gå næste 23 minutter før det første danske forsøg kom. 
Efterhånden som halvlegen skred frem, lykkedes det bedre at dæmme op for det franske stormvejr, men uden de store muligheder. 
2. halvleg startede fint for Danmark, men 8 minutter ind i halvlegen var det endegyldigt slut for holdet. 
Den tredje scoring efter en standardsituation resulterede i en fransk scoring. Og kort efter blev det 4-0 - igen efter en standard situation. 
Og så døde kampen ud. Danmark prøvede at få pyntet på resultatet og der blev investeret mere, men lige lidt hjalp det. 
Slutresultatet 4-0 betyder, at U19 ikke kan kvalificere sig til EM.
Alligevel er kampen på tirsdag kl. 14:30 af betydning, da man spiller om rangliste point til de kommende årgange.

23.03.2016
Serbien – Danmark 2 – 2 (0 – 0)

56. min. 0 – 1 Duelund (str)

60. min. 1 – 1 Saponjic

76. min. 1 – 2 Bruun

84. min. 2 – 2 Mijailovic

Det blev en spændende og underholdende affære på Cika Daca stadion i Kragujevac.

Danmark kom godt fra start mod et stærkt serbisk mandskab, der ikke viste nogen nåde i duelspillet.

Men det lykkedes Danmark at få sat spillet fint og allerede i kampens start var den første store chance til Danmark.

Der blev løbet dybt på den serbiske bagkæde og det flåede det serbiske hold fra hinanden flere gange og der var mange gode muligheder, hvoraf den bedste var til Mikkel Duelund, der bankede bolden på overliggeren.

Serberne havde dog deres forsøg på hurtige omstillinger, men det blev ved 0 – 0 ved pausen.

Anden halvleg startede som første sluttede og det gav udbytte små 10 minutter ind i anden halvleg. Mikkel Duelund driblede i feltet og blev nedlagt.

På det efterfølgende straffe scorede han selv sikkert på den to meter høje serbiske målmand.

Desværre holdt føringen kort, da et langskud sprang forkert op på den dårlige bane og ramte Daniel Iversen i ansigtet og sprang ud igen. På riposten udlignede Serbien.

Men et kvarter før tid tog en indskiftet Nikolai nogle fine træk på kanten og smed den perfekt ind i feltet, hvor Jacob Bruun dukkede op og bankede den i kassen.

Det betød så tungt serbisk pres og danske omstillinger. Mads Thychosen spillede bolden mellem den serbiske keepers ben, men igen var den dårlige bane imod Danmark. Bolden hoppede og ramte målmanden bagi, så den ikke gik i mål.

Og selv da Danmark havde en 2 mod 1 situation mod målmanden, lykkedes det ikke at få scoret det vigtige 3 – 1 mål. Og typisk nok smed serberne bolden ind i feltet på frispark og i klumpspillet havnede den hos en serbisk spiller, der udlignede.

Og med få sekunder igen opstod samme situation, men Daniel Iversen hev en verdensklasse redning frem og så sluttede det 2 – 2.

På lørdag møder holdet Frankrig kl. 14:30. Frankrig slog Montenegro 1 – 0 i den anden kamp i dag.