Velkommen på landsholdet

Kære spiller, forældre, klubleder, uddannelsesinstitution eller anden interessent indenfor kvindefodbolden.

Her kan du læse alt praktisk information, der er værd at vide, i forbindelse med en udtagelse til et ungdomslandshold.

Tilsigelsen

Forud for hver samling, hvad enten det er en træningssamling eller i forbindelse med landskampe, sendes der en tilsigelse ud på mail. I denne vil der fremgå datoer, tidsrum, program og andre praktiske informationer.

Det er vigtigt, at spilleren selv besvarer afsenderen af denne mail, så koordinatoren ved, at alle spillere har fået informationen og deltager i landsholdsaktiviteten.

 

Rejseform

Når spilleren kender mødetidspunktet til en landsholdsaktivitet, skal hun hurtigst muligt bestille en togbillet via DBU’s rejsebureau på

tlf.: 4326 2252 eller 4326 5403 (mellem kl. 9.00 – 16.00) eller på mail: rejser@dbu.dk.

Hvis spilleren er fyldt 16 år, skal hun bestille et DSB UNG kort. DBU dækker udgiften af dette samt billetter. Billetter købt uden DSB UNG kort vil ikke blive refunderet. Der skal fremvises legitimation i forbindelse med billettering i tog og bus. Fra 16 år og op skal der fremvises pas, under 16 år skal sygesikringskort fremvises.

Ved udlandsrejser er det nogle gange muligt at flyve indenrigs. Dette skal dog aftales på forhånd med DBU’s administration.

Det er muligt at få refunderet din kørsel til både træningssamlinger og kampe. Dog gælder følgende regler:

Der skal være tre eller flere spillere i bilen, før DBU udbetaler den gældende km-takst. Hvis der køres med en eller to spillere i bilen, udbetales hvad der svarer til togbilletterne.   

 

Landsholdsaktiviteter

På alle tre ungdomslandshold vil der være udlandsture. U16-pigelandsholdet deltager hver sommer i Nordic Cup, som afholdes på skift mellem de nordiske lande. Derudover deltager holdet i en eller to andre turneringer i løbet af året.

Både U17-pigelandsholdet og U19-kvindelandsholdet deltager i UEFA’s turneringer. Derfor har disse to hold også en væsentlig højere rejseaktivitet, som dog afhænger meget af resultaterne på banen. Som oftest deltager begge hold i en kvalifikationsturnering både forår og efterår. 3-4 uger inden denne turnering spilles der desuden forberedelseskampe. Både kvalifikationsturneringen og de forberedende kampe spilles i Danmark eller i et europæisk land.

På alle tre landshold afholdes der træningssamlinger af en til to dages varighed fordelt over hele året.

Se landsholdenes datoplan her.

 

Pas

Hvis du deltager i en udlandsrejse i DBU regi, skal dit pas altid være gyldigt seks måneder udover hjemrejsedato. Derudover skal DBU’s administration have en kopi af billedsiden til internt brug.

 

Skader og medicin

Det er vigtigt, at du møder skadesfri ind til en landsholdssamling. Umiddelbart før samlingen skal du, i samarbejde med din træner og fysioterapeut, indsende en spillerindmeldelse med din trænings –og sundhedsstatus til den respektive landsholdsfysioterapeut (spillerindmeldelsen er vedhæftet tilsigelsen). Hvis du er det mindste i tvivl, skal du tage kontakt til landstræneren inden samlingen, for at få din fysiske tilstand afklaret.

Hvis du tager nogen former for medicin, SKAL dette meddeles til DBU. Hvis præparatet findes på den officielle dopingliste, skal der desuden laves et ”medical certificate” gennem Team Danmark. En kopi af dette bedes sendt til DBU inden deltagelse i en landsholdsaktivitet. Du kan let tjekke om medicinen findes på dopinglisten ved at download Anti Doping Danmarks APP til din smartphone, søg på Anti doping i APP store.

 

Forældre

Som forældre til en landsholdsspiller spiller man en vigtig rolle. Det gælder bl.a. i forhold til transport, kost, søvn, skole, planlægning.

DBU opfordrer forældre til at følge det aktuelle landshold, både i Danmark og i udlandet. På længere ture er der altid afsat tid til forældrebesøg og disse skal respekteres. Forældre skal desuden altid booke et andet hotel end der hvor holdet er bosat.

På U-landsholdene har vi også meget fokus på den mentale del og har igennem Team Danmark tilknyttet en Sportpsykologisk konsulent. Hun er tilknyttet et hold fra januar til december, hvor hun igennem forskellige temaer arbejder på at udvikle pigernes mentale færdigheder. I som forældre er en rigtig vigtig del af pigernes hverdag og derfor vi vil konsulenten i starten af året afholde et forældremøde omhandlende forældrerollen, med fokus på hvordan du som forældre støtter din datter optimalt i talentudviklingsårene.


Klubtræneren

Samarbejdet mellem spilleren, klubtræneren og landstræneren er uvurderligt. DBU opfordrer til en høj dialog mellem klubtrænerne og den enkelte landstræner, når det gælder planlægning af spillerens træningsmængde og indhold. Landstræneren har dog spilleren 100 % til rådighed, når hun deltager i landsholdsaktiviteter. Klubtræneren vil få en tilbagemelding fra landstræneren efter hver endt landsholdsaktivitet.

 

Uddannelse

Over hele landet findes der eliteidrætsklasser fra 7.-10. klasse. Derudover har DBU et godt samarbejde med flere efterskoler rundt i landet.

Hvis du er tilknyttet bruttotruppen på U17-pigelandsholdet eller U19-kvindelandsholdet, kan du desuden blive Team Danmark godkendt, og dermed få mulighed for at gå i de populære eliteklasser på både gymnasier og handelsskoler. Godkendelsen betyder, at du kan få erstatningstimer i de perioder du er væk med landsholdet, samt muligheden for at forlænge din uddannelse.  

Læs mere omkring fodbold og uddannelse her.

 

DBU prøver så vidt muligt, at tage hensyn til spillerne, så landsholdsaktiviteter på skoledage begrænses. Der er dog altid afsat tid til lektier, når de enkelte landshold er samlet i en længere periode. Her vil der være mulighed for hjælp fra ledere eller direkte kontakt til lærerne, hvis dette er aftalt på forhånd. Derudover er der altid mulighed for dialog med den enkelte landstræner i forbindelse med spidsbelastninger både i skolen og på landsholdet.

 

Udstyr

Du får udleveret tøj til træning og fritid ved indmøde til en landsholdsaktivitet. Dette er dog kun til låns, og skal afleveres igen, når aktiviteten slutter. Du skal medbringe min. to par fodboldstøvler – et par med korte, og et par med lange knopper. På udlandsture skal min. et af par pakkes i håndbagagen, idet der altid er risiko for mistet bagage.

Spilleren skal tage ansvar

Det er vigtigt, at det er spilleren der tager ansvar for deltagelse i landsholdsaktiviteter. Dette gælder både bestilling af billetter og kommunikationen med landstræneren, da dette er en del af udviklingen som landsholdsspiller. Derfor vil alt information fra DBU blive sendt direkte til spilleren.

Vi glæder os til samarbejdet med spillere, forældre og trænere og I er altid velkomne til at kontakte den respektive koordinator.

Følg landsholdene
 på Facebook og på DBUs fodbold APP


For yderligere oplysninger, kontakt:

Landsholdskoordinator og Uddannelsesansvarlig
Jannie Pedersen
Tlf: +45 4326 5467
Mobil: +45 2663 5358
E-mail: jped@dbu.dk

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første