Hvordan kommer jeg videre som dommer?

Er du kommet godt i gang med at dømme og har du fået mod på opgaver højere op i rækkerne eller som linjedommer, så er her lidt om, hvad du selv kan gøre.

Det vigtigste du gør, er at videreuddanne dig ved at tage kurserne i den strukturerede dommeruddannelse, som du kan du læse mere om her. Du skal blandt andet tage et kursus før du må være linjedommer. Vi tilbyder løbende kurserne på Lolland-Falster. Hvis du ikke kan finde det næste kursus for dig på Lolland-Falster, kan du ringe til administrationen, for at høre om det kommer snart, eller om det giver mening at tage det på Sjælland.

Hvis du stadig har vejledere ud for at se på dig, så tag en snak med dem om, hvorvidt vejlederen kan se om du er klar til at blive udviklet. Forskellen på at blive vejledt og udviklet er, at en udvikling ender ud i en rapport, hvor udvikleren skriver hvad du gør godt og hvad du kan forbedre. Udover at du får denne rapport, bliver denne også sendt til indrangeringsudvalget, som dermed får indblik i dig som dommer, og om de mener du fortjener mere opmærksomhed eller måske endda en oprykning.

Deltag i den fysiske test der afholdes en gang årligt. På den måde kan du vise overfor indrangeringsudvalget at du er fysisk klar til kampene. Der kan i forbindelse med løbetesten opstå huller i indrangeringen. Det kan derfor være en god idé at løbe niveauet højere end det der er dig påkrævet.

Er det lang tid siden der er nogen, der har været ude og se på dig, og føler du dig glemt, så tag gerne fat i administrationen. Vi kan ikke gøre tingene anderledes, før vi kender dit ønske.

Gør dit bedste kamp efter kamp. Den bedste reklame for dig er, at du yder dit bedste og løbende prøver at reflektere over, hvad du kan gøre bedre og anderledes, til næste kamp.