MENU

Mindeord: Et fodboldliv fra vugge til grav

Lolland-Falster har mistet en af sine største ildsjæle og personligheder i fodboldens verden, da tidligere formand for B1901 og for Lolland-Falsters Boldspil Union, Kaj Lauritsen, døde i sidste uge godt en måned efter sin 90 års fødselsdag.

Dermed siger vi farvel til et fantastisk menneske, en kæmpe drivkraft for vores lokale fodboldliv og en god ven på Lolland-Falster. Udover at være formand for B1901 og Lolland-Falsters Boldspil Union var Kaj Lauritsen i mange år medlem af DBU's bestyrelse og modtog både DBU's Guldnål og DIF's Ærestegn, ligesom han var æresmedlem i både LFBU (nu DBU Lolland-Falster) samt i B 1901. Kaj Lauritsen begyndte sit livslange fodboldliv som turneringsspiller i vores lokale fodboldklub B1901, hvor spillede aktivt i hele 55 år. Han kunne først begynde som 11-årig, da der ikke var hold for yngre drenge - til gengæld spillede han til han var godt oppe i 60erne. 

I 1978 blev han valgt til formand for Lolland-Falster Boldunion (i dag DBU Lolland-Falster) - en post, han bestred i hele 18 år. Det var dengang, Lolland-Falster var rigt repræsenteret i dansk fodbold, da både B1901, FREM Sakskøbing og Nakskov var i Danmarksturneringen, hvilket gav den lokale fodboldunion en plads i DBU's bestyrelse, som - naturligvis - skulle gå til Kaj Lauritsen, der var i bestyrelsen fra 1962 itl 1994. I DBU-regi gennemgik han en række træner og dommer-kurser og var formand for DBU's ungdomsudvalg fra 1971 til 1992. I 1981 blev han tildelt DBU's Guldnål som den første nogensinde fra Lolland-Falster - en hæder, vi stadig er meget stolte af i det lokale fodboldliv.

Kaj Lauritsen har igennem hele sit liv mestret at kæmpe for både det lokale fodboldliv - og for det nationale. Lokalt har han været med til at udvikle mange fodboldaktiviteter for klubberne på Lolland-Falster - særligt på børne- og ungdomsområdet. Og som formand for DBU's Ungdomsudvalg i godt 20 år har Kaj Lauritsen kæmpet for udviklingen i dansk ungdomsfodbold, både i bredden og i eliten. Han har set og heppet på mange hundrede ungdomslandskampe - helt til de senere år, hvor han fortsat var at finde på sidelinjen, når de unge danske fodboldspillere skulle spille. Som bestyrelsesmedlem i DBU har han - naturligvis også fulgt A-landsholdet, helt fra tiden med amatørspillere til de store triumfer i 1980erne og EM-guldet i 1992.

Udover sin imponerende karriere i dansk fodbold, har Kaj Lauritsen arbejdet i Forsvaret, hvor han aftjente sin værnepligt ved Artilleriet og senere blev udnævnt til Løjtnant, Premierløjtnant, Kaptajn og sidst Major af reserven. I 1979 blev han tildelt en orden af Dronning Margrethe for sin tjeneste i Reserven. Privat delte han sit liv med afdøde hustru Gerda, der stod for at passe smedeforretningen, når Kaj var på fodboldtur.

Personligt mødte jeg Kaj første gang i 1987, hvor jeg var seniorudvalgsformand i min lokale klub, Nordfalster FB. Her blev jeg inviteret til at være suppleant i bestyrelsen i Lolland-Falsters Boldspilunion, hvor jeg første gang oplevede Kaj som formand. Han var en enestående mødeleder og var utrolig til at skabe dynamik og gode rammer for vores arbejde - og så at have tillid til dem, der skulle udføre opgaverne. Han var inspirerende og god arbejde med og gjorde en kæmpe indsats for at udvikle vores fodboldliv.

Samtidig var det imponerende at følge Kajs store engangement og høje aktivitetsniveau. Han havde som ambition at besøge alle klubber på Lolland-Falster, hvor han gerne ville sprede sine erfaringer. Jeg var hos Kaj dagen før hans 90 års fødselsdag for få uger siden. I dag er han rejst videre efter et unikt og helt imponerende fodboldliv.

I DBU Lolland-Falster og alle vore klubber, vil vi mindes Kaj med stor respekt og taknemmelighed over hans indsats i et helt liv.

Æret være Kajs minde.
Gert Lundgaard,
Formand
DBU Lolland-Falster

Log ind