Rødby Boldklub hjælper asylsøgere

Der er kommet fuldt tryk på senior træningen i Rødby Boldklub. Fra at være få til træning er der nu op imod 50 til træning en almindelig torsdag aften i den bidende februar kulde.

Det er Kim Pålsen, formand for seniorudvalget, der har taget initiativ til at invitere asylansøgere fra de lokale asylcentre til træning i klubben.

”Jeg synes, det var synd for dem, at de gik rundt og kedede sig. Derfor foreslog jeg at de kunne komme og spille noget fodbold. Men jeg havde ikke lige set det komme, at vi skulle blive så mange,” siger Kim Pålsen.
Mellem 40 og 50 asylsøgere fra Syrien, Irak, Iran, Afghanistan og Eritrea træner nu med hver mandag og torsdag.

Klubben er meget tilfredse med de nye spillere, og de etablerede spillere på Rødby herrehold har taget godt imod de nye holdkammerater, og de ser det som en kærkommen mulighed for at få udfordret deres spil.
”Det er jo fedt at være mange til træning. ’Det giver mere intensitet og bedre træning, ” siger Elias Hvidsten fra førsteholdstruppen.

Spillerne bliver delt i tre grupper efter niveau, så alle får noget ud af træningen. Det er Rødbys seniortrænere, der står for træningen sekunderet af den iranske asylsøger Abdullah. Han er tidligere målmand og taler godt engelsk.

Og netop sproget er den største udfordring for både asylsøgere og Rødby spillere og trænere.

”Fodbold er et universelt sprog, så vi finder hurtigt ud af nogle udtryk, så vi kan kommunikere, når vi spiller,” siger Nicki Riis Pålsen, Rødby spiller. Han er begejstret over den måde, som asylansøgerne er på.
”De er vildt begejstrede og engagerede i træningen. Det giver et andet syn på hele debatten og de mange flygtninge og asylansøgere i Danmark”, siger Nicki Riis Pålsen.

Baggrunden for projektet var et ønske fra Rødby Boldklub om at give asylansøgerne en mulighed for at komme ud af centrene og spille noget fodbold samt at skaffe nogle flere medlemmer til klubben. Men det der i starten var ment som en god gerning har nu udviklet sig til et større projekt.

Klubben har lavet et samarbejde med DBU Lolland-Falster og DIF Get2Sport, samt de har skaffet støvler og udstyr, som de nye spillere kan låne til træning og kamp. ”Der kan sagtens være en ny Messi eller Ronaldo imellem dem, hvem ved? Og hvis der er det, så skal han spille i Rødby Boldklub,” siger en tilfreds Kim Pålsen.

Log ind