MENU
D
T
M
S

Til kamp mod brystkræft

Fodbolden gjorde en forskel på ”Lyserød Lørdag”, da 250 kvinder var på banen for at kæmpe mod brystkræft.


Thomas Dreyer fra IF Bytoften ønsker sammen med bestyrelsen at gøre en forskel for andre. Det lykkedes de i høj grad med ved at indsamle over 50.000 kr. til kampen mod brystkræft. Foto: BLJ-foto

I lørdags afviklede IF Bytoften og Bagsværd Boldklub et stort fodboldstævne og fik samlet mere end 50.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse. Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark. 1 ud af 9 kvinder rammes af sygdommen, og der var derfor god grund til at deltage i arrangementet.

For et af de tilmeldte hold kom sygdommen helt tæt på inden stævnet. Alligevel valgte de at deltage, hvilket siger noget om viljen til at kæmpe for den gode sag.

- Et hold ringede ind for at følge op på stævnedetaljerne, da deres holdleder var gået bort af kræft. De gav netop udtryk for, hvor vigtig denne sag var for holdet. Der var ingen tvivl om de skulle deltage eller ej, fortæller Lene Rydal, som er udviklingskoordinator i DBU Sjælland. 

De to værtsklubber fra IF Bytoften og Bagsværd Boldklub havde organiseret et flot stævnearrangement med fællesopvarmning, speak til kampene, salgsboder med 250 sponsorerede gaver og sportstøj fra CC-sportswear. Værtsklubbernes store engagement fik også stor ros fra deltagerne på de sociale medier, hvor Maria Zentner Weiss fra Hvidovre IF var fuld af positive tilkendegivelser:

- Det var et en fantastisk velorganiseret dag -  igen igen. Det skal lyde en stor tak for et godt arrangement fra HIF.

IF Bytoftens formand Thomas Dreyer, der er manden bag konceptet har været involveret i Fodbold Fitness og ”Lyserød Lørdag” gennem flere år. Han bruger sin fritid på at samle penge ind til kampen mod brystkræft, fordi han ønsker at gøre en forskel.

- Jeg har mistet 6 familiemedlemmer til kræft, og så elsker jeg at gøre en forskel for andre, men det er så nemt for mig med den opbakning jeg får fra bestyrelse og familie. I bund og grund styrker det hele foreningen at arrangere Lyserød Lørdag, fortæller Thomas Dreyer. 

Bagsværd Boldklub var medarrangør for første gang og stod primært for afviklingen af en 8v8 turnering. Her var formanden Steen Jørgensen glad for at klubben kunne bidrage med udviklingen af arrangeret, der nu også indeholder et tilbud til turneringshold.

- Vi har glædet os rigtig meget til i dag og er glade for at se så mange kvinder klar til at kæmpe sammen – mod brystkræft.

Steen Jørgensen ser nu frem til at Bagsværd Boldklub bliver en del fremtidige arrangementer ved at stille anlæg og frivillige kræfter til rådighed for den gode sag. 

Nedenfor kan du se udvalgte billeder fra arrangementet.


 

Log ind