Dansk-tysk fodboldsamarbejde

Fodboldturneringen Belt Cup afvikles for første gang i weekenden 21. og 22. juli 2018 i Lübeck.Det dansk-tyske samarbejde hen over Femern Bælt udbygges til stadighed, og nu kommer fodbold på banen som en af de aktiviteter, der skal bringe befolkningerne i Nordtyskland og Lolland-Falster/Sydsjælland tættere sammen. Fodboldturneringen Belt Cup afvikles for første gang i weekenden 21. og 22. juli 2018 i Lübeck med deltagelse af seks danske og tyske halv- og helprofessionelle hold.

De deltagende hold fra Danmark er 1. divisionsklubberne Nykøbing FC og HB Køge samt et sammensat LF Allstars hold. Fra Tyskland deltager VfB Lübeck, Eutin 08 samt Anker Wismar.

”Turneringen skal bidrage til at styrke samarbejdet mellem danske og tyske fodboldklubber, og det er vigtigt, fordi det skaber nye muligheder. Vi kan møde nye og andre hold og finde ny inspiration og andre vinkler. Femern Bælt tunnelen åbner for en region, hvor vi kan lave en masse fodbold sammen,” siger administrationschef Thomas Bonde, DBU Lolland-Falster.

”Fodbolden er international, det er det, der kan binde os sammen. Interessen for fodbold er kæmpe stor på begge sider af Femern Bælt. Alle kan forholde sig til fodbold, så vi tager udgangspunkt i noget, alle kender til og har interesse for. Det giver en god basis som bidrag til opbygningen af den fremtidige Femern Bælt region,” siger Thomas Bonde.

Bag Belt Cup står fra danske side DBU Lolland-Falster og udviklingsorganisationen Femern Belt Development, og fra tysk side fodboldforbundene i Slesvig-Holsten og Mecklenborg-Vorpommern, SHFV og LFV, samt udviklingsorganisationen HanseBelt e.v. og virksomhedsnetværket Baltic Facility Solutions.

I 2019 afvikles turneringen på Lolland-Falster, hvor den bredes ud til også at omfatte kvindehold samt ungdomshold.

Turneringen får opbakning fra en række sponsorer i Danmark og Tyskland, der er med til at sikre det økonomiske grundlag for turneringen.

Læs mere her ...

Log ind