Flere danskere går til fodbold

For første gang i flere år går antallet af danske fodboldspillere frem. Det er især voksne kvinder og mandlige seniorer, der trækker i fodboldtøjet.

Hele 329.922 fodboldspillere blev der registreret i 2018. Det er en stigning på 3.384 medlemmer sammenlignet med året før, viser nye medlemstal fra Danmarks Idrætsforbund.
Kvinderne vinder kampen om at sidde på flest nye medlemskaber, da de står for næsten 2.000 af de nye medlemskaber, mens herrerne må se sig tilfreds med knap 1.500 nye medlemskaber.

Stigningen i antallet af fodboldspillere i Danmark glæder Bent Clausen, der er næstformand i DBU og formand for DBU’s Breddeudvalg:

”Fodbold er for alle, og derfor glæder det mig også at se, at det aldrig er for sent at begynde til fodbold. At flere vælger fodbolden til, betyder ikke kun noget i fodboldens verden, men har også en enorm betydning og indflydelse på samfundet, når det kommer til for eksempel sundhed, fællesskab, integration og foreningsliv,” siger Bent Clausen.

 

Flere fodboldspillere skyldes øget fokus

Det er hørt før, at det er sundt at spille fodbold. Men hvor sundt er det egentlig at lave tunneller, driblinger og saksespark på grønsværen? Tal fra analysebureauet Damvad Analytics viser, at uden landets fodboldklubber ville mellem 12.500 og 25.000 personer være inaktive, og alene i den voksne befolkning er fodboldens aktiviteter med til at spare et sted mellem 50.000 og 145.000 sygedage om året. Derfor er det positivt, at især flere modne danskere vælger at bruge tid på fodboldbanen. Udviklingen skyldes formentlig motionskonceptet Fodbold Fitness.

Udover den voksne gruppe er der naturligvis også fuldt fokus på at fastholde og ikke mindst tiltrække børn og unge til klubberne, forsikrer Bent Clausen:

”Vi kan se, at fodbolden har godt fat i børnene i alderen 0-12 år. Udfordringen ligger hos teenagerne, hvor vi i år ser en nedgang. Det er ikke godt nok. Derfor vil vi gøre alt for at vende den kedelige udvikling, for den er afgørende for fodboldens og foreningslivet fremtid,” fortæller næstformanden.

Trods en mindre tilbagegang hos den unge målgruppe, er Dansk Boldspil-Union stadig det største specialforbund i Danmark og dermed landets mest populære foreningsidræt.

Log ind