NU SKAL ENDNU FLERE MED PÅ MOTIONSFODBOLDBØLGEN

Uge 36 bliver i år landsdækkende Fodbold Fitness-uge – her skal motionsfodbolden have et ordentligt skud. Alle klubber med Fodbold Fitness eller motionsfodboldhold inviteres til at være med til at gøre en ekstra indsats for at få endnu flere voksne fodboldmotionister i gang.

NU SKAL ENDNU FLERE MED PÅ MOTIONSFODBOLDBØLGEN
Af: Sarah Hoffmann, Bevæg dig for livet - Fodbold Kommunikation

De nyligt offentliggjorte medlemstal for de danske fodboldklubber viste en stor stigning i antallet af danskere over 25 år, der har meldt sig ind i en fodboldklub det seneste år.

- En af forklaringerne på medlemsstigningen er, at fodbold er en helt fantastisk motionsform for voksne motionister. Det vil vi gerne have endnu flere danskere til at opdage. Derfor håber vi, at klubberne vil være med og sammen med os gøre en ekstra indsats for at få helt nye udøvere med på holdene i uge 36, udtaler Bent Clausen, næstformand i DBU.

 

En god anledning til at promovere klubbens motionsfodboldtilbud

- Sidste år introducerede vi Motionsfodboldens Dag som et pilotforsøg, men efter at have set på klubbernes tilbagemeldinger, har vi i år valgt at strække os over en hel uge. Det skal være let for den enkelte klub at være med, på denne måde skal klubben ikke lave et stort arrangement, men kan blot gøre den almindelige træningsdag i uge 36 åben for alle og gøre noget ekstra for at få nye med i denne uge, udtaler Lars Møller, der er formand for DGI Fodbold og formand for styregruppen i Bevæg dig for livet – Fodbold.

Ved at være med kan I som klub drage fordel af en national kampagne rettet mod nye udøvere og samtidigt få god hjælp til at promovere jeres motionstilbud. Samtidigt er det en fed måde at kick starte efterårssæsonen på.

 

Det behøver ikke at kræve det store af klubben at være med

Hver enkelt klub bestemmer selv omfanget af arrangementet – minimumskravet er blot, at man vil åbne sin træning op og invitere en masse nye indenfor.

- Vi har forskningsmæssig evidens for, at Fodbold Fitness er en meget effektiv motionsform til at forbedre sundhed, fysisk form og trivsel for utrænede danskere i alle aldre, og det er i sig selv grund nok til at få så mange som muligt til at spille med. Den landsdækkende Fodbold Fitness-uge i uge 36 er en glimrende mulighed for at afprøve konceptet for nye udøvere, så jeg håber, at rigtig mange klubber vil være med, udtaler professor Peter Krustrup fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, der i mere end 15 år har forsket i sundhedseffekterne ved fodbold og andre idrætsgrene.

Læs mere om, hvad I kan få ud af at være med her.

Det er også på denne side, at I tilmelder jeres klub.

Hvis I gerne vil gøre brug af tilbuddet om at få tilsendt 200 gratis postkort, som bliver lavet specifikt til jeres klub, skal I tilmelde jer inden 1. juni 2019 for at få dem i god tid.

 

Log ind