Udover navneforandringen er begivenheden også skruet sammen på en lidt anden måde end hidtil. De indledende runder spilles nu som gruppespil med tre til fem hold som ét stævne, hvilket sikrer flere kampe til eleverne, og den nyskabelse har skolerne taget godt imod.

–Det har været rigtig godt med den nye stævneform, i forhold til tidligere, hvor skolen fik en enkelt kamp og så var man ude. Det er også positivt at jeg kan bruge 15 spillere fremfor 13 tidligere, fortæller Michael Bohn fra Rønne privatskole.

 

 

DBU Skolepokalen 18.09.19 Frederiksberg 26 Pigehold fra Nørrebro havde en god dag på Frederiksberg banerne. Foto: DBUK

Faste spilledage og bedre kommunikation 
Det er dog med enkelte start vanskeligheder, at DBU Skolepokalen løfter arven efter Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Selve stævneformen er lidt tungere at administrere, og det kan være svært at få fire skoler til at mødes samme dag for at spille gruppespil, når der også er lejrskoler, erhvervspraktik og en masse andre skolearrangementer i samme periode.

En skole fra Midtsjælland efterlyser af den grund faste spilledage, især i de 2 første runder.

–Vi har problemer med, at vi ikke kender datoerne mindre end en uge før. Og så har vi behov for, der er en bedre struktur omkring turneringen og en bedre kommunikation både før og under stævnet. Dog er vi med, da vi accepterer start vanskeligheder, men speed op! Vi er i gang, skriver en skole fra Midtsjælland.

Til denne feedback svarer driftsansvarlig for DBU Skolepokalen, Jan Kristensen:

–Jeg kan godt forstå, det må være frustrerende at få sent besked om spilledage, så jeg er glad for at skolen alligevel har valgt at deltage. Vi lytter selvfølgelig til den feedback vi får, og vi arbejder løbende på at forbedre turneringen. Her i efteråret udsender vi et evalueringsskema, og ser frem til at modtage ris og ros fra de deltagende skoler, så vi kan få en endnu bedre turnering til næste år, fortæller Jan Kristensen.

DBU Skolepokalen 18.09.19 Frederiksberg 7 Eleverne synes, det er fedt at få lov til at spille flere kampe. Foto: DBUK

Elev med ambitioner og fidusbamsen
Når stævnerne kører, er elever og lærere glade og engagerede. Der hygges og heppes og hujes og klappes, vejret har været fint og Sami fra Johanneskolen har ambitioner.  

–Det her er klart vores bedste kamp, jeg har lavet tre assist, og vores hold er blevet bedre til at kommunikere, vi skal bare blive ved med at spille sammen og holde den gode tone, jeg håber, jeg scorer et mål til næste kamp, fortæller Sami fra Johanneskolen på Frederiksberg.

En del elever har spurgt efter fidusbamsen, som af økonomiske årsager ikke har været på repertoiret i år.

–Jeg kan personligt godt forstå, det er et stort ønske at få fidusbamsen tilbage. Jeg har jo selv en fra dengang jeg spillede i 1978, så vi kigger også på, om vi kan finde en løsning angående fidusbamsen, fortæller Jan Kristensen.

Fidusbamsen (1) Fidusbamsen er savnet. DBU A/S vil gøre hvad de kan for at få den eller lignende maskot tilbage. Foto: DBUK

Vil du se en kamp – tjek datoerne her. De enkelte kampe vil fremgå af din lokalunions hjemmeside.

1/8 finaler: 30.09.2019 til 13.10.2019

Kvartfinaler: 21.10.2019 til 03.11.2019

Semifinaler: 04.11.2019 til 17.11.2019

Kredsfinaler: 18.11.2019 til 01.12.2019

Finalerne afholdes i slutningen af april 2020.

https://www.facebook.com/skolefodbold/
https://www.instagram.com/skolepokalen/

FAKTA OM DBU SKOLEPOKALEN

  • DBU Skolepokalen er en landsdækkende fodboldturnering, der siden 1961 har samlet flere hundrede tusind børn og unge fra landets skoler omkring fodbolden. Alle danske folkeskoler, privatskoler, friskoler og efterskoler kan deltage med to drenge- og to pigehold hver.
  • I 2019 er der 1167 deltagende hold fordelt på 8 kredse i Danmark. 664 drengehold og 503 pigehold.
  • En indledende kamp varer 2 x 15 minutter, og der spilles 3 kampe pr. hold i en pulje på 4 hold. Der spilles 11-mandsbold på stor bane.