Fodbolden udvikler sig ind i en digital tidsalder, og det skaber spændende nye måder at dyrke fodboldspillet. I dag sker det på fodboldbanen, på sidelinjen, i fjernsynet, på mobilen og på internettet. Med den nye eFodbold-satsning åbner sig en ny måde at opleve og dyrke sin kærlighed til fodbolden i foreningsregi med de gode oplevelser og samlende øjeblikke, det medfører.

- Med eFodbold kan fodboldklubberne appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i klubben. Vi vil gerne trække nogle unge ud af værelserne, ind i klubhusenes fællesskaber og videre ud på banerne. Vi tror på, at vi kan udnytte synergieffekter mellem eFodbold og det traditionelle fodboldtilbud til at fastholde og få flere unge ind i fodboldklubberne, forklarer næstformand for DBU og formand for DBU Breddekomité, Bent Clausen, og fortsætter:

- Den tese glæder vi os til at udforske nærmere i praksis. Det hjælper Carlsberg Sportsfond os med, da samarbejdet muliggør, at vi kan tilbyde det nødvendige udstyr til klubberne til en meget fordelagtig pris.

Netop den sociale dimension er et vigtigt element i eFodbold-satsningen, og derfor spilles alle kampene i turneringen offline, så holdene mødes fysisk i værtsklubben.


Mere om eFodbold-turneringen

Der dystes i spillet FIFA20 på PlayStation 4. Tilmeldingen til turneringen åbner d. 27. januar landet over. Alle medlemsklubber af en lokalunion kan deltage med hold af 2-6 spillere i alderskategorierne U8-U12, U13-U16 og U17+ og både drenge og piger, mænd og kvinder kan deltage. Der spilles ikke med kønsopdelte hold. Turneringen spilles i lokale puljer, hvor holdene samles og møder hinanden på stævnedage. Fra hver lokalturnering kan man kvalificere sig til de regionale finaler, hvorfra man kanspille sig videre til Grand Finals. Vinderne heraf kan kalde sig Danmarksmestre i DBU eFodbold.

Stævnedagene afvikles i fodboldklubberne på såkaldte Carlsberg Sportsfond Gaming Arenaer, som de deltagene klubber skal bestille i forbindelse med tilmeldingen. Den inkluderer bl.a. et TV, en PlayStation4 Pro, controllers mm. og kan ervherves til en yderst fordelagtig pris. Nærmere info herom følger, når der åbnes for holdtilmeldingen.