Appen smitte|stop er et frivilligt digitalt værktøj, som kan bruges af alle danskere, der har en smartphone. Appen skal give danskerne mulighed for nemt og anonymt at give besked til personer, som de har været tæt på, hvis de får COVID-19. Tilsvarende vil man selv få besked, hvis man har været i nærheden af en person, der konstateres smittet. På den måde kan man hurtigt tage de anbefalede forholdsregler og dermed hjælpe med at mindske smittespredningen og stoppe smittekæder. Til forskel fra manuel smittesporing giver appen mulighed for at give besked om risiko for smitte til personer, man har været tæt på, men som man ikke kender for eksempel, hvis man har været i en fodboldklub.

 

Appen virker bedre og bedre, jo flere der downloader den, og det kan I som fodboldklub bidrage til, da I jo har kontakt til mange mennesker på jeres faciliteter og på jeres digitale kanaler.

 

Sundheds- og Ældreministeriet har lavet en hel materialepakke, som skal hjælpe til udbredelsen af appen. Dette materiale er I som fodboldklub mere end velkomne til at bruge, hvis I har lyst til at hjælpe med at sprede budskabet om appen, så vi sammen i fodbold-Danmark kan være med til at bryde smittekæderne.

 

I kan downloade hele materialepakken her: https://we.tl/t-vd8tZSv6nA

Der er for eksempel:

  • En animationsfilm og et still-billede, som I kan dele på jeres Facebookside med en opslagstekst, der sætter fokus på, at I er mange, der krydser hinanden i og omkring klubben, og at I kan bidrage til at stoppe udbredelsen af COVID-19 ved alle sammen at downloade appen. Så følger den jer, både når I er i klubben og andre steder.
  • Der er også nogle forskellige bannere, som I kan bruge på jeres Facebookside - for eksempel et coverbillede, hvis I ønsker det.
  • Derudover kan dette informationsark printes og hænges op rundt omkring i klubben, hvis I ønsker at reklamere for appen smitte|stop.

 

Du kan læse mere om appen på smittestop.dk

Du kan også læse mere baggrundsinformation om appen her.