Fodbolden udvikler sig – og digitaliseres som så meget andet - og det skaber spændende nye måder at dyrke fodboldspillet. Det har de danske breddefodboldklubber også fået øjnene op for, og de 280 hold fordeler sig på 122 klubber.

- Det er ærlig talt langt over vores forventning til premieresæsonen. Det er trods alt et helt nyt turneringstilbud fra vores side, men vi må bare sige, at det ser ud til at vi har ramt et behov i markedet på et tidspunkt, hvor fodboldklubberne er klar til at prøve nye former for fodbold af, fortæller næstformand i DBU og formand for DBU Breddekomité, Bent Clausen, og fortsætter:

- Vi er naturligvis rigtig glade for de mange tilmeldte hold, der gør, at vi kan lave nogle gode stævner baseret på såvel alder som geografi. Det giver os og klubberne et godt afsæt til at komme godt i gang med eFodbolden. De klubber, der ikke kom med på eFodboldtoget i første omgang, får en ny chance senere på året, når tilmeldingen til efterårssæsonen åbner.

 

Sådan spilles turneringen

Der spilles FIFA20 på PlayStation4 i aldersgrupperne U8-U12, U13-U16 og U17+. Alle kampe afvikles på stævnedage, hvor holdene i puljen mødes i samme klub og spiller et stævne.

De bedst placerede efter de lokale stævnerækker kvalificerer sig til de regionale finaler, hvorfra de bedste går hele vejen til de nationale Grand Finals.

Materialer til klubberne

Til at hjælpe klubberne med at gøre opmærksom på deres tilbud og rekruttere spillere, har vi lavet en materialepakke bestående af bl.a. en plakat/flyer og en pressemeddelelse, der kan sendes til lokale medier. Materialepakken udvides løbende med bl.a. billeder og videoer til bur på klubbens hjemmesiden og sociale medier.


Hvorfor eFodbold i DBU-regi og i fodboldklubberne?

Hvordan eFodbold udvikler sig i fodboldklub-regi skal tiden vise, og det bliver spændende at følge. Perspektiverne og mulighederne er i hvert fald interessante.

- Med eFodbold kan fodboldklubberne appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i klubben. Vi vil gerne trække nogle unge ud af værelserne, ind i klubhusenes fællesskaber og videre ud på banerne. Vi tror på, at vi kan udnytte synergieffekter mellem eFodbold og det traditionelle fodboldtilbud til at fastholde og få flere unge ind i fodboldklubberne, forklarer Bent Clausen og afrunder:

- Vi håber og tror også på, at det også kan hjælpe klubberne til at skabe mere liv i deres klublokaler, så klubben i endnu højere grad bliver et naturligt samlingssted for flere fra lokalområdet.