Debatten om corona-virus fylder bredt i mediebilledet og har naturligvis også ramt de danske fodboldklubber. Mange klubber har planlagte træningslejre og turneringer rundt om i Europa, andre har spillere og frivillige, der løbende rejser, eller for nylig har rejst, i udlandet.

DBU og forbundslæge Morten Boesen er i løbende og tæt dialog med de relevante myndigheder; Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Udenrigsministeriet, ECDC (European Center for Prevention and Disease Control) samt UEFA’s ansvarlige på området. Morten Boesen anbefaler, at alle følger de råd og retningslinjer, der kommer fra de officielle myndigheder. 

”I forbindelse med den aktuelle virus-situation, er vi i DBU i løbende kontakt med Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Instituttet og ECDC samt med UEFA for at kunne vurdere situationen, særligt i forhold til vores landsholdsspillere i forskellige europæiske klubber. Vi anbefaler alle at følge myndighedernes anbefalinger i forhold til rejser, karantæner og andet,” udtaler forbundslægen

Konkret anbefaler DBU, at klubber og andre følger myndighedernes vejledninger, råd og regler og undgår at rejse på træningslejr eller turneringer i de områder, myndighederne fraråder. Det er afgørende at følge anbefalingerne fra myndighederne løbende, da de ændrer sig dag for dag.

På samme måde anbefaler DBU, at klubber og andre også følger de løbende retningslinjer for karantæne fra Sundhedsstyrelsen. Tirsdag aften anbefalede styrelsen en karantæneperiode for alle, der har været i et af risikoområderne efter den 2. marts i år. Dette omfatter blandt andet det nordlige Italien. Listen opdateres løbende.

I forhold til rejser til udlandet – turneringer eller træningslejre – anbefaler DBU, at klubber og andre følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger med lister over de lande og områder, hvor rejser frarådes. Hvis en klub skal på træningslejr eller turnering i et område på listen, anbefaler DBU – og myndighederne – en aflysning.

Udvalgte områder som eksempelvis Italien har valgt at aflyse større arrangementer, sportskampe, koncerter m.m., for at undgå at corona-virus overføres i forsamlinger med mange mennesker samlet. Dette er ikke blandt anbefalingerne fra de danske myndigheder på nuværende tidspunkt, forklarer Morten Boesen.

”Vi følger anbefalinger, råd og retningslinjer fra de relevante myndigheder og drøfter hele tiden betydningen for dansk fodbold, både landshold og breddefodbold. Når der ikke er advarsler eller anbefalinger om forbud i det øvrige samfund, følger vi også de retningslinjer i fodboldens verden. Det vigtigste er, at følge med dag for dag, da tingene ændrer sig hele tiden,” udtaler DBU’s forbundslæge.

NYTTIGE LINKS