Frivilligheden har mange ansigter, og et af dem er Ulrik Hansen fra Såby Fodbold. Det hele startede med, at han selv som 6-årig startede til fodbold i netop Såby Fodbold. En lille dreng med et langt fodboldliv og fodboldforhold foran sig. Som så mange andre børn i den alder, har Ulrik en masse idoler og forbilleder at se op til blandt de frivillige i klubben. Og især disse idoler ser Ulrik tilbage på, som værende en af grundene til, at han selv vælger at blive frivillig fodboldtræner, da muligheden bød sig.

Ulriks fodboldkarriere blev sat på pause, da han som teenager fik knæproblemer, som var medvirkende til, at han ikke længere kunne spille fodbold selv. Men han var ikke færdig med fodbolden og foreningslivet, for da den daværende ungdomsformand hev fat i Ulrik, og tilbød ham at være træner for årgang 1996, kunne han ikke sige nej. For det er glæden ved fodbolden, der holder ham fast, og som trækker ham tilbage til Såby Fodbold gang på gang.

”Jeg er frivillig, fordi jeg er en social fodboldtosse, som elsker alt ved og omkring fodbold og foreningslivet. Foreningslivet kan noget helt unikt, det er med til at uddanne og forme mennesker. Det er da rørende og meningsfyldt at have den indflydelse på andre menneskers udvikling” Ulrik Hansen

Ikke BARE en træner

Det er særligt Ulriks tilknytning til årgang 1996, der gør ham unik i Såby Fodbold. Det ender med, at Ulrik er træner for denne årgang i 10 år, og Ulrik er mere end en fodboldtræner for disse drenge. For selvom disse drenge i dag er voksne, så har de stadig en speciel betydning for Ulrik. Han har gennem tiden både set drengene og deres forældre privat, han har deltaget i fødselsdage og konfirmationer hos drengene, og i dag er en stor del af spillerne på seniorholdene i Såby Fodbold fra netop denne årgang 1996, som Ulrik var træner for.

Det kan måske være svært at forstå, at en fodboldtræner kan have så stor en betydning for sine spillere, men det er lige præcis det, der gør Ulrik unik i og omkring fodboldklubben.

”Ulrik er nok den mest indflydelsesrige træner, jeg har haft i hele min fodboldkarriere. Udover det, så er han super sympatisk, og han får det bedste ud af sine spillere”, sådan lyder det fra Kenneth Lindstrøm, der er en del af netop den årgang 1996, som Ulrik var træner for. Kenneth Lindstrøm pointerer også, at det personlige forhold til Ulrik har haft en stor betydning for ham.

Det er særligt Ulriks tilstedeværelse i omklædningsrummene og de mange snakke med spillerne, der gør, at Ulrik har en særlig plads hos Kenneth. Ikke nok med at Ulrik har været Kenneths træner i en lang årrække, så har det også udviklet sig til et venskab mellem de to. Særligt venskabet og alt uden om fodbolden gør Ulrik til et unikt menneske og en unik person i Såby Fodbold. Kenneth Lindstrøm forklarer:  

”Han har altid siddet med os i omklædningsrummet, og man har kunne snakke med ham om alt andet end fodbold også. Han er blandt andet skyld i min beslutning om karriereskifte. Så det har altid været rart at vide, at udover at han var ens træner, så var han også en ven”.

Det er dog ikke kun trænergerningen, der holder Ulrik i klubben. For han har også bestridt forskellige bestyrelsesposter, startet en erhvervsklub for lokalområdets erhvervsdrivende og sponsorer, startet fanklub, været med til at arrangere udenlandsture og meget mere. Selvom Ulrik både er flyttet væk fra byen og har stiftet egen familie, bliver hans loyale tilknytning til klubben stadig lagt mærke til og anerkendt.


Han skiller sig ud fordi han har været så loyal i så mange år – også selvom han er flyttet væk. Han brænder ikke ud og han slipper det aldrig. Han er en fast bestanddel af Såby Fodbold” fortæller Jonas Hansen fra Såby Fodbold om Ulrik.

 

Ingen frivillige kan stå alene

Men Ulrik er ikke alene om at være frivillig i Såby Fodbold, og han vil heller ikke tage hyldesten til sig uden også at nævne tre andre frivillige som har stor betydning for ham og han tilstedeværelse i klubben. Det er tre frivillige, der også gør en kæmpe forskel for klubben, og som har været medvirkende til, at Ulrik blev en del af trænerteamet i Såby Fodbold.

Ulrik Hansen vil gerne hylde og sige tak til Jonas Hansen, Henrik Christiansen og Jens Carlsen for deres enorme betydning for både Ulrik og for klubben. Og netop Jonas Hansen understreger Ulriks rolle og betydning for Såby Fodbold ”Ulriks betydning er enorm stor, klubben ville ikke være det samme uden mennesker som ham.”

Og Ulrik bliver ved med at være frivillig. I dag er han træner for Såby Fodbolds Serie 6-hold, for som han siger ”ligegyldigt hvem man er, hvad man laver, hvor meget man tjener, så er man fælles om noget”, og det er netop dette fællesskab, der betyder så meget for Ulrik.

For Ulrik flyder foreningslivets blod i hans årer, og frivilligheden ligger så dybt i ham, at han både hylder det og er en kæmpe del af det. For han er en stor drivkraft, et idol for mange og en af grundstenene i den fodboldklub som Såby Fodbold er i dag.