For nylig inviterede DBU Lolland-Falster politikere, fagfolk og foreningsfolk til sundhedskonference for at kickstarte etableringen af aktiviteter og oplevelser, der vil bidrage til det gode hverdagsliv for alle på Lolland-Falster.

Foredragsholder var professor Peter Krustrup fra Syddansk Universitet, der i mere end 15 år har forsket i fodboldtræningens effekt på menneskers sundhed og har udgivet 175 videnskabelige artiklen om emnet.

Mange fordele ved livslang fodbold

Samlet set peger undersøgelsen på, at fodbold er årsagen til, at ældre fodboldspillere ikke bare har stærkere knogler end jævnaldrende, der ikke træner – men også bedre balance, hjertefunktion, kondition og hurtigere muskelkraft.

-På næsten alle knogleparametre kan fodboldtrænede 70-årige måle sig med 25-årige utrænede, og på udvalgte parametre ligger de endda endnu højere, for eksempel med et 7,3 procent højere knoglemineralindhold i benene.

-De fodboldtrænede 70-årige havde alle stærke knogler, og det er meget imponerende og interessant i forhold til at forebygge knogleskørhed i befolkningen, siger Peter Krustrup, professor og forskningsleder på Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet (SDU).

Spil mod andre modstandere

Vi udbyder en ny 5:5 turnering for ældre +60, kalder Oldies but Goldies. Dette nye tiltag er en oplagt mulighed for at komme ud og møde nye modstandere og samtidig dykker det sociale fællesskab i fodbolden.

Praktisk info

Tilmeldingen er åben til og med d. 3/8-2022.
Kampene er 5-mandskampe, dog med 8-mandsmål.
Spilletiden er 2x25 minutter

Oldies but Goldies

Der har længe været et stort ønske, om at der i vores landsdel tilbydes mulighed for fodbold i alle aldre og niveauer. 

Tanken er, at så mange som muligt skal kunne spille fodbold, så lang tid som muligt, hvor man har drivet, lysten og helbredet til det.

Målet er at fodbolden er i højsædet og at det sportslige samt sociale skal gå hånd i hånd.

Turneringen ”Oldies but Goldies” arrangeres og administreres af DBU-Lolland Falster. Find reglement her

Fodbold for Hjertet

'Fodbold for Hjertet' er motionsfodbold med dokumenteret effekt på sundheden for danskere med hjerte-kar-sygdomme, diabetes og andre livsstilssygdomme.

DBU gået sammen med Hjerteforeningen om ‘Fodbold for Hjertet, som skal få mindst 800 borgere i målgruppen med i projektet, hvor de kan dyrke motion i fællesskab med andre ligesindede.

I løbet af tre år skal mindst 10 kommuner og 30 klubber tage del i ‘Fodbold for Hjertet’. Der er allerede mange klubber som har startet træningen op, og endnu flere vil følge i det kommende år.

Læs mere her

Spørgsmål

Simone 166X106
Administrator Simone Mathiasen
Ældre +60 54 82 67 68
Rfn 166X106
Formand for turneringsudvalget Rune Follemand Nielsen