Du ansøger om en plads i fællesrækkerne ved at oprette et stamhold og 'tilmelder' holdet den række, som du gerne vil søge om en plads i.

Du kan finde rækkebetegnelserne længere nede i artiklen.
Guide til oprettelse af stamhold

Ansøgningsperiode
I perioden 16. maj - 25. maj kan din klub ansøge om en plads i de højeste fælles pige ungdomsrækker øst for Storebælt.
DBU licens offentliggøres 24 maj for piger, så gør materialet klar inden, så I som klub kan tilmelde indenfor fristen alt efter DBU tildeling.

Vær opmærksom på, at ansøgningen foregår via din klubs adgang til KlubOffice.

Holdsamarbejde
Det er ikke muligt at ansøge om plads i rækker på baggrund af et holdsamarbejde. Hermed følger lokalunionerne den praksis, der også er gældende i licenssystemet, hvor det heller ikke muligt at ansøge om licens på baggrund af et holdsamarbejde.

Rækkebetegnelser
Der kan til sæsonen 2022-2023 ansøges om indrangering i følgende rækker med spillernes årgang i parentes:

Pige ungdom fællesrækker

  • U18 Pige Øst (05-06)
  • U16 Pige Øst 1/2 (07)
  • U14 Pige Liga 1/2 (09)
  • U13 Pige Liga 1/2 (10)

BEMÆRK: Alle rækker har ansøgningsfrist onsdag 25. maj klokken 23.59

Ansøgningsprocedure
Ansøgningsproceduren foregår ved at alle hold - via klubbens adgang til KlubOffice - skal oprette et stamhold, som skal tilmeldes ansøgerrækken via KlubOffice. Dette gælder alle ovenstående rækker.

Hvis der ikke er oprettet et stamhold, så bliver holdet ikke vurderet med henblik på indrangering, eftersom det fælles indrangeringsudvalg ikke vil have noget grundlag at bedømme holdet på.

Husk derfor fristen.

Stamholdet skal indeholde 18 spillere og 2 trænere. Er der færre end 18 spillere på stamholdet, anses ansøgningen værende ugyldig. Er der flere end 18 spillere på stamholdet, udvælger det fælles indrangeringsudvalg tilfældigt 18 spillere fra stamholdet.

Betingelser ved ansøgning:

  • En klub kan kun deltage med et hold i hver enkelt række.
  • Er der ikke ansøgt ved ansøgningsfristens udløb eller mangler der væsentlige oplysninger (på stamholdet oprettet i KlubOffice), så kan klubben ikke forvente at komme i betragtning til pågældende række(r).

Husk: Indtast spillested samt ønsker til spilledage samt tider. Hvis klubben har særlige ønsker omkring hold, der skal spille for eksempel samme lørdag hjemme, så skal de indsendes senest 25. maj og ønsker sendes til Lars Nielsen på larn@dbusjaelland.dk

Vi gør opmærksom på, at alle ønsker ikke nødvendigvis kan opfyldes.

U18 Pige Øst: Klubber med pigelicens skal ansøge om deltagelse, men er sikret en plads såfremt de har ansøgt om det.

U14 Pige Liga 1/2: Klubber med pigelicens er som udgangspunkt sikret deltagelse i rækken de ønsker. Klubberne er automatisk med og skal ikke ansøge, men framelde sig, hvis de ikke ønsker pladsen. Øvrige ansøgere (klubber uden licens) kan søge og vurderes af unionernes fælles indrangeringsgruppe. Klubber som bliver tildelt en plads i U16 pige DM rækken via licens kan ansøge om deltagelse i u16 pige øst 2 for klubbens 2. hold på lige fod med klubber uden licens.

Hold med pigelicens: Automatisk indsat i U16 Pige Øst 1 og U14 Pige Liga 1.

U13 Pige Liga 1/2: Klubber med pigelicens skal ansøge på lige vilkår med klubber uden licens. Her skal klubberne ansøge på lige vilkår med de øvrige rækker. Det fælles indrangeringsudvalg kan efter 1.turneringshalvdel vælge at ændre på rækkernes sammensætning af hold.

Speciel spillerbenyttelse tilladt
Både hos drenge og piger gælder reglen om "speciel spillerbenyttelse" i de fælles ungdomsrækker. Det betyder, at det er tilladt at anvende op til 2 spillere per kamp, som er født i sidste halvår (juli - december) året før i pågældende aldersgruppe efter reglen om speciel spillerbenyttelse.

Intentionen med beslutningen er blandt andet at gøre plads til de såkaldte "futurespillere", der er fysisk lidt senere udviklet end deres jævnaldrende holdkammerater.

Der kan ikke ansøges om spillerdispensation til ældre spillere i fællesrækkerne.

Regel om kampflytning
5-dagesreglen for flytning af kampe fortsætter. Reglen betyder, at man fortsat senest kan flytte en kamp 5 dage før den fastsatte kampstart.

Offentliggørelse af indrangering
De indrangerede hold i pigerækkerne offentliggøres uge 22.

Vigtige datoer
16. maj: Rækkerne åbnes for ansøgning.
25. maj: Frist ansøgning for pigerækkerne.

Uge 22: Offentliggørelse Pigeindrangering

Praktisk:
Efterårsturneringen 2022 starter tidligst i uge 32 og slutter senest den sidste weekend november. Forårsturneringen 2023 starter tidligst op igen den første weekend i marts.