Programmet, instruktøren og deltagerne er de samme – men der er høflig selvbetjening på kaffen. De IT-kurser, der hjælper klubber og frivillige i gang, kan også bookes online – som alternativ til at få en DBU-instruktør ud i klubben.

Så kan trænerne blive KampKlar – og klubben klar til automatisk kontingentkørsel - hjemme fra sofaen og til en billigere pris.

Det tog en times tid at blive klædt på til at administrere vores medlemmer og kontingent i KlubOffice Anja Vestergaard Dahl, medlemsadministrator, Svenstrup-Godthåb IF

Et par timer på skærmen, for mere tid på banen

Det kræver ikke klublokaler, kalenderkoordinering og kørsel til og fra, for at spille klubben bedre med et kursus i DBU’s IT-systemer til klubber, IT Klubpakken.

Undervisningen kan også klares online, og det giver klubberne nogle helt andre muligheder for at være med undervejs. Det har de erfaret i Svenstrup-Godthåb IF, hvor klubbens nye medlemsadministrator, Anja Dahl, har været på et ’KlubOffice økonomi’ kursus. 

”Det fungerede rigtig godt, at jeg kunne dele min skærm, så jeg selv kunne lave arbejdet, mens Marianna kiggede med,” fortæller Anja Vestergaard Dahl.

De har for nylig skiftet ud på posten i Svenstrup-Godthåb IF, og det var ifølge Anja Dahl godt givet ud, at bruge en time på skærmen til at komme ind i systemet.

”Det tog en times tid at blive klædt på til at administrere vores medlemmer og kontingent i KlubOffice. Jeg fik en masse konkrete tips med, som sparer os tid, så vi kan bruge tiden på fodbold i stedet for administration,” slutter Anja Vestergaard Dahl.

Ifølge KlubOffice økonomi-instruktør, Marianna Sørensen, er det helt afgørende, at man forbereder sig godt til kontingentkørsel – også, hvis der bliver skiftet ud på posterne i klubben.

”Vi oplever, at de klubber, der får mest muligt ud af systemet, og derved sparer mest tid, er dem, der får fulgt godt op på den første kontingentkørsel - eller de efterfølgende, hvis den første glippede,” fortæller Marianna Sørensen, som har været med til at sætte mere end 400 klubber i gang med automatisk kontingentkørsel. 

KampKlar uden kalendergymnastik 

Det er ikke kun medlemsadministration, kontingent og bogføring, klubben kan få hjælp til fra skærmen. Der sidder også dygtige instruktører klar til at hjælpe trænerne med at gøre holdene KampKlar – eller webmasteren med at få hjemmesiden i topform.

I Tjele Vest Sport har de haft trænerne på online KampKlar-kursus. Det blev en hyggelig trænersammenkomst, hvor også de trænere, der ikke kunne være til stede i klubben, alligevel havde mulighed for at deltage.  

”Vi var 11 trænere samlet foran en storskærm, hvor Torsten (IT-instruktør i DBU Jylland red.) viste frem - og så tre med hjemmefra, fordi de har små børn. Det er svært at samle alle, så det fungerede rigtig godt med kombinationen af online fremvisning – og at trænerne kunne hjælpe hinanden undervejs,” fortæller Morten Topp Madsen fra Tjele Vest Sport.

Det online klubkursus i KampKlar blev afholdt i starten af april, og det var ikke nogen tilfældighed. Hvornår man vælger at afholde kurset, er nemlig også afgørende. 

”Sådan et kursus skal afholdes lige inden turneringerne går i gang – der er ikke tid til det, når kampe og træningerne kører. Helst lige op til sæsonstart, så man kan gå i gang med det samme – og ikke glemmer det igen,” slutter Morten Topp Madsen.

Læs mere om kurserne i IT Klubpakken, som altså både kan bookes online eller i klubben her.