Tysk-dansk Belt Cup i juli måned ved Lübeck Lohmühle - udrustet med 32.000 euro.

Belt Cup vender tilbage til Lohmühle: Efter to års pause på grund af pandemien vil Femern Belt Development e.V. i samarbejde med de danske Schleswig-Holsteinischer Fußballverband og fodboldforbundene DBU Lolland-Falster og HanseBelt være vært i sommeren 2022 fra den 8. til 10.

På Lübeck Lohmühle møder hold fra den danske og tyske del af Bæltregionen, der forbinder mødeområderne Hamborg og København hinanden i idræt.

Slesvig-Holsteins Ministerpräsident Daniel Günther er protektor for arrangementet.

I Lohmühle blev lodtrækningen af turneringsgrupperne og et medieoplæg fundet sted. Gruppetrækningen resulterede i følgende resultat:

Gruppe 1 dannes af de danske 1. divisionshold Nykøbing FC og Hvidovre IF og regionsligaholdet 1. FC Phönix Lübeck.

Gruppe 2 dannes af den Næstved BK, oprykkerne fra den danske 2. division, øverste ligamester VfB Lübeck v. 1919 e. V. og den regionaleligahold og vært SV Todesfelde von 1928 e.V.

Seneste vindere HB Köge måtte annullere sin deltagelse i Lübeck på grund af en international kampaftale.

Udover fodbold vil et tysk-dansk økonomisk forum med internationale størrelser fra økonomien diskutere udfordringer og muligheder i Bælt-regionen på begge sider af grænsen. Ungdommen skal inddrages i eget diskussionsforum - under mottoet: "Op til nye horisonter - Vi bygger en fremtidens region".

En farverig familiefestival finder også sted omkring Lohmühle, hvor der under mottoet "Leg og sjov for små og store" vil være mange attraktioner for børn og kulinariske lækkerier fra Danmark og Tyskland.

Belt Cup2
Belt Cup