At score et mål på fodboldbanen er altid vigtigt. Men i november måned betyder det mere end en god målscore eller sejr til holdet. For alle scorede mål i fodbold-danmark fra bredde-fodbold til professionel fodbold bliver omsat til kroner og øre og doneret til fordel for migrantarbejdere i Qatar.

Helt konkret vil DBU i samarbejde med DBU Bredde, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen, donere 10 kroner pr. scoret mål hele dansk fodbold. Det gælder både i bredde- og elitefodbold i hele november måned, og sidste år i samme periode blev der scoret flere end 55.000 mål.  

Det forklarer Jesper Møller, der er formand for DBU’s bestyrelse, Bent Clausen, næstformand og formand for DBU Bredde, Thomas Christensen, næstformand og formand for Divisionsforeningen samt Katja Moesgaard, der er forperson for Kvindedivisionsforeningen:

”Vi ser frem til VM og til at støtte Herrelandsholdet, der repræsenterer Danmark. Vi er dog stadig skeptiske overfor de kritisable brud på rettigheder, som nogle migrantarbejdere i Qatar har oplevet. Derfor vil vi gerne på vegne af hele dansk fodbold bidrage med midler til migrantarbejdere, så flere kan få bedre forhold og vilkår i fremtiden.”

 

Donation til migrantarbejdere

Donationen fra dansk fodbold går til BWI, The Building & Workers’ international, der er den internationale fagforening for arbejdere i byggeindustrien. Donationen er øremærket migrantarbejdere i Qatar efter gensidig aftale med BWI, og beløbet går ubeskåret til at forbedre forholdene for migrantarbejdere i Qatar efter VM.

Og donationen for at forbedre forholdene for særligt migrantarbejdere i byggebranchen glæder Gunde Odgaard, der er sekretariatsleder hos BAT-kartellet i Danmark:

”Migrantarbejderne i Qatar har det hårdt. DBU’s initiativ vil medvirke til at holde fokus på migrantarbejdernes vilkår. I BWI vil vi sørge for, at pengene anvendes der, hvor migrantarbejderne i Qatar har det hårdest,” siger Gunde Odgaard.

DBU’s initiativ om at donere et beløb til migrantarbejdere er et af flere initiativer og led i en lang og fortsat kritisk dialog for at forbedre forholdene i Qatar. Du kan læse mere om DBU’s arbejde på området her

Optællingen af mål er baseret på mål i alle kampe i dansk fodbold i november, dog bliver der ikke talt målscore i alle kampe i børnefodbold.