”Jeg har altid spillet fodbold og fik lyst til at se fodbold fra en anden vinkel. Derfor var det oplagt for mig at tilmelde mig online kurset. Det passede godt ind i en travl hverdag med skole og træning med fire 3-timers moduler, og derfor var det til at overskue,” siger David Billekop Knudsen.

Han går til daglig i gymnasiet og har spillet fodbold siden han var 5 år. Det har altid taget meget af hans tid, men gennem god planlægning er der blevet plads til at dømme mange fodboldkampe i løbet af det første halvår af 2023.

”Det har været enormt sjovt at blive dommer med mange gode oplevelser rundt på fodboldbanerne på Lolland-Falster. Jeg har lært en masse nye spillere, trænere, andre dommere og klubledere at kende. Jeg er blevet bidt af det og går efter at nå så langt som muligt som fodbolddommer,” siger David.

”Jobbet” som fodbolddommer er også hans fritidsarbejde, der giver ham en god indtægt hver måned.

”Det er en god måde at tjene penge på. For mig er det at være dommer en optimal Tre-i-Ener, hvor jeg får masser af motion samtidigt med at jeg laver noget jeg virkelig godt kan lide og jeg tjener penge på det. What’s not to like?” siger David Billekop Knudsen.

Dommerkursus 2023 09 David Billekop Knudsen

Dommere

På vores hjemmeside har vi oprettet afsnittet DOMMERE, hvor vi har samlet alt vores information i 6 overskrifter:

  • Bliv fodbolddommer
  • Til nye dommere
  • Dommerens ABC
  • Vold mod dommeren
  • Akut Dommervagt
  • Test din dommerviden

Læs mere her ...

Tag dommerkort online

DBU Lolland-Falster gennemfører et nyt online dommergrundkursus med start 23. august 2023 og det er åbent for tilmelding nu.

Det er den erfarne dommer Johnny Brincker, der er underviser på dommerkurset, og han ser frem til igen at uddanne et hold nye dommere.

”Undervisningen byder både på gennemgang af de enkelte paragraffer i fodboldloven og på gruppearbejde hvor kursisterne skal arbejde med fodboldloven, lave opgaver og vurdere videoklip og cases fra den virkelige verden,” siger Johnny Brincker.

DBU Lolland-Falster har fokus på rekruttering af nye dommere. Første skridt er at udbrede kendskabet til muligheden og potentialet i at blive uddannet som fodbolddommer. Kurserne henvender sig til alle, der godt kan lide fodbold.

”Du skal ikke kunne alle paragraffer i fodboldloven i forvejen, men en god forståelse og interesse for fodbold er naturligvis en god forudsætning for at få optimalt udbytte af kurset. Kurset henvender sig til både til unge som ældre,” siger Johnny Brincker.

Om Dommergrundkurset:

Kurset starter 23. august med fire moduler 23., 24., 29. og 30. august kl. 18:30 - 21:30

Kursusforløbet begynder med to timers e-learning hjemmefra.

Herefter følger 12 timers undervisning i teori, som enten foregår online over fire hverdagsaftener.

Forløbet rundes af med en eksamen, der foregår fysisk i DBU Lolland-Falsters lokaler i Nykøbing Falster 7. september.

Efter besået teorieksamen sidste skal der dømmes tre uddannelseskampe med en vejleder på sidelinjen. Disse kampe er en del af uddannelsen, og allerede her modtager du omkostningsgodtgørelse for kampene.

Det koster 500 kroner at deltage i kurset.

Tilmelding

Læs mere her, hvor du også kan tilmelde dig ...

Nye Dommere gør det godt

Ved den seneste dommer klassifikation, som DBU Lolland-Falsters dommerudvalg offentliggjorde i slutningen af juni, var der tre af de relativt nye dommere, der på kort tid har gjort det så godt, at de er blevet indrangeret til at dømme i Serie 1, der er den næsthøjeste herre senior række på Lolland-Falster.

”Det er et stærkt signal for rekrutteringen af nye dommere, at vi i Dommerudvalget prioriterer og fokuserer på at give udviklingsmuligheder til de nye dommere, der via intensivt og seriøst dommerarbejde viser, at de har et potentiale og vil noget med deres dommergerning. En målrettet indsats fra en ny dommers side kan resultere i, at vi sætter et såkaldt “fast track” forløb i gang, hvor de får flere udviklinger og mulighed for at blive rykket op hurtigere og komme tættere på eliten,” siger Michael Skaarup, formand for DBU Lolland-Falsters Dommerudvalg.

I den kommende sæson vil klubberne på Lolland-Falster derfor møde mange nye unge dommere, når der skal spilles kamp i Serie 1. Det vurderer Michael Skaarup kan være med til at udvikle såvel dommerne som holdene.

“Flere nye dommere er også med til at udvikle holdene ude i klubberne. Det kan sagtens blive en fordel for klubberne ikke at have et forhåndskendskab til dommerne, viser erfaringer fra vores DBULF-dommere der dømmer på Sjælland,” siger Michael Skaarup, formand for Dommerudvalget.

Spørgsmål

Soren Knudsen 500X319
Dommerkonsulent Søren Knudsen
Hovedansvarsområde: Rekruttering af dommere 2040 9592
Michael_500x319
Formand for dommerudvalget Michael Skaarup