Når Gjensidige Kvindeliga, 3F Superliga og NordicBet Liga i dagene 29. september til 2. oktober byder på dansk fodbold fra højeste hylde, så vil der blive sendt en kærlig hilsen til de frivillige i de danske breddeklubber. Det sker i anledning af frivilligugen – uge 39 – hvor man landet over hylder de frivillige.

”Vi vil gerne være med til at markere og hylde de mange ildsjæle, der yder en uvurderlig indsats for dansk fodbold. Vi skylder alle at sende en tak til de frivillige, der har dedikeret deres fritid til fordel for dansk fodbold”, siger Katja Moesgaard, der er forperson for Kvindedivisionsforeningen.

Hyldest af de frivillige
I klubber under DBU og lokalunionerne estimerer man, at der er i omegnen af 120.000 frivillige fra kassereren og bestyrelsesformanden til træneren og dommeren samt den far eller mor, der måned efter måned bager kager, kører børn til fodboldkampe og vasker tøj.

”Det frivillige foreningsliv er vækstlaget for dansk talentudvikling. Alle professionelle fodboldspillere har undervejs mod toppen mødt og nydt godt af frivillige kræfter. Derfor er vi glade for at være med til at hylde den enorme indsats, som de frivillige yder i de danske fodboldklubber”, siger Thomas Christensen præsident i Divisionsforeningen.

Historisk mange medlemmer
Med ca. 360.000 medlemmer har dansk fodbold historisk mange medlemmer. Det skyldes blandt andet det store arbejde, der bliver udført af de frivillige ude i klubberne, der skaber glæde, stærke fællesskaber og en helt særlig sammenhængskraft på tværs af dansk fodbold.

”Danmark har et helt unikt foreningsliv, hvor der er stærke tråde hele vejen fra forældertræneren i foreningsfodbolden til holdene i 3F Superliga og Gjensidige Kvindeliga. Derfor er vi glade for, at vi sammen kan hylde alle de mennesker, der udgør fundamentet for dansk fodbold. Tusind tak for jeres indsats”, siger formand for DBU Breddes frivilliggruppe Gerhard Grubb Waaentz.

Du kan også være med til at hylde en eller flere frivillige i dansk fodbold på dine sociale medier. Det kan du gøre ved at benytte hashtagget: #frivilliguge39.