Søndag d. 17/3  blev kunstgræsbanerne i Nykøbing omdannet til et centrum for børnefodbold, innovation og fællesskab. Over hundrede unge spillere, både drenge og piger, deltog i et fodboldstævne arrangeret af DBU Lolland-Falster og Nykøbing FC .

Dette var ikke et almindeligt stævne, idet der blev spillet fodbold efter Horst Wein-modellen, hvor læring og udvikling står centralt, og hvor glæden ved spillet er i højsædet.

Med fire spillere på hvert hold på banen ad gangen, var stævnet en hyldest til den filosofi, som Horst Wein promoverede: at udvikle spilleres intelligens, tekniske færdigheder, og deres evne til selv at træffe beslutninger i spillet.

En god afvigelse fra de traditionelle fodboldstævne. Trænerne på sidelinjen var begrænset til kun at administrere udskiftninger samt at sikre, at alle spillere fik lige meget spilletid.

En lærerig dag for alle

Dagen viste sig at være mere end blot en mulighed for børnene at nyde verdens bedste leg, idet alle spillets interessenter - spillere, trænere og forældre - fik en lærerig oplevelse. 

Trænerne fik indsigt i, hvordan børnene kan udvikle sig og træffe beslutninger på egen hånd, når de får friheden til at udforske spillet uden direkte vejledning.

Forældrene, så værdien i at lade spillet være børnenes lærer samt at nyde deres børns voksende selvstændighed og forståelse for spillet og dets ånd.

"Denne dag har virkelig åbnet mine øjne for, hvor vigtigt det er at give vores børn plads til selv at lære og vokse," sagde en forælder, mens de så deres barn spille.

DBU Lolland-Falster ser frem til at kunne gentage succesen og fortsætte med at fremme en kultur af selvstyret læring og glæden ved spillet i børnefodbold.

Samtidig en stor tak til Nykøbing FC for at være medarrangør af dette stævne.

Spørgsmål

Simone 500X319
Koordinator Simone Hersleb Mathiasen