Fodboldpas

Et aktivt Fodboldpas er obligatorisk for alle registrerede fodboldspillere m.fl. i Danmark. 

Fodboldpasset er et opbevaringssted for dine vigtige, personlige oplysninger: 

  • Spillercertifikat. I fodboldpasset kan spillere se, i hvilken klub vedkommendes spillercertifikat ligger. Her vil også en evt. supplerende spilletilladelse fremgå (hvis en sådan forefindes).
  • Privatlivspolitik. Overholdelse af databeskyttelsesforordningen for klubber, lokalunion og DBU.
  • Ansvar for egne data - datakvalitet. Ligeledes del af databeskyttelsesforordningen.
  • Billeder.  Her vises de billeder, der er tilknyttet personens DBU-profil. Desuden en mulighed for at fravælge visning af dem på DBU's og klubbens platforme. 
  • Medlemskab(er) og klubtilhørsforhold 

Datakvaliteten i fokus
Foruden at gøre det mere overskueligt, hvor en spiller er spilleberettiget, hjælper Fodboldpasset også med at øge datakvaliteten i dansk fodbold. Det gør det lettere for klubber, spillere, trænere og resten af fodbold-Danmark. 

Det er vigtigt i forbindelse med at Databeskyttelsesforordningen (tidligere kendt som "persondataloven"), som blev strammet 25. maj 2018. Det stiller større krav til, at DBU og klubberne oplyser spillere m.fl. om, hvordan deres oplysninger behandles. Det omfatter f.eks. holdkort, livescore, brug af billeder på (klub)hjemmesider/app m.v. 

Fodboldpasset gælder også for andre end spillere
Vi behandler data for mange forskellige målgrupper. Derfor er et aktivt fodboldpas også være et krav til dommere, trænere, ledere, kursister m.fl. Læs evt. mere i vores FAQ her eller vores klub-FAQ her.

Sådan aktiverer du
Du kan aktivere dit Fodboldpas via Fodbold app'en (den med DBU-logoet), eller via login på Mit DBU her. 
Du bliver automatisk møde af aktivering af Fodboldpas, når du logger ind i et af systemerne. 

GDPR
Vil du læse mere om Databeskyttelsesforordningen, så se mere her

Du kan også abonnere på Fodboldens IT-nyt, som er et nyhedsbrev med fokus på alle DBU’s IT-systemer til klubberne, herunder KlubOffice, Klub-CMSKampKlar og Fodbold app’en. Tilmeld dig her