”Vi er flere end 300.000 fodboldspillere i Danmark. 1.600 klubber. Amatører og professionelle. Landsholdsspillere. Vi er Fodbold-Danmark, og vi har brug for vores fællesskab.”

 

Dansk fodbold sparker i dag kampagnen ’Genstart fodbold – vi er helt sikkert helt klar’ – i gang. For det skal være slut med udsigt til tomme tribuner og aflyste stævner. Alle kampe i bredden og på Danmarksserie-niveau samt turneringer og stævner skal kunne gennemføres. For ikke at tale om tilskuere på stadion til kampe i 3F Superliga og Gjensidige Kvindeliga og til forårets og ikke mindst sommerens EM-landskampe.

 

Derfor er det et samlet dansk fodbold bestående af DBU, DBU Bredde, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen, der gerne vil have åbnet Fodbold-Danmark yderligere. For det er helt sikkert at dyrke udendørs idræt, fodbolden er klar med retningslinjer og protokoller og smittetallene tillader det.

 

Det forklarer Jesper Møller, formand i DBU, Bent Clausen, formand i DBU’s Breddekomite, Thomas Christensen, formand i Divisionsforeningen og Mette Bach Kjær, der er bestyrelsesmedlem i Kvindedivisionsforeningen:

 

”Vi er naturligvis meget glade for og taknemmelige over, at dele af fodbolden igen kan afvikles. Men det er helt afgørende at få gang i flere dele af fodbolden. For trivslen og den fysiske og mentale sundhed, for de mange tusinder medlemmer og det stolte foreningsliv, vi har i Danmark. Og også for at få tilskuere på stadion til kampe i 3F Superligaen, Gjensidige Kvindeliga og til landskampe, og så har vi også et europamesterskab på dansk jord til sommer. Vi har vist, at dansk fodbold udviser ansvarlighed, og vi er helt sikkert helt klar.”