Hen over efteråret og vinteren har flere af landets største talenter i U19 ligaen ventet utålmodigt på, at de igen kan trække i spillertøjet og komme ud og kæmpe for deres klub. Nu bliver det endelig en realitet.
DBU har truffet beslutningen om at genopstarte U19 ligaen næste weekend. Det sker på baggrund af det nye forsamlingsloft på 25 samt de seneste oplysninger fra Kulturministeriet.

Her fremgår det, at personer der er til stede i forbindelse med en kamp, og som er i et arbejdsforhold i en af de involverede klubber - heriblandt spillere og stab - ikke tæller med som en af de 25 personer, som forsamlingsloftet lyder på. De er i stedet en del af undtagelsen om ophold og færdsel på arbejdspladsen.
Det gør sig særligt gældende i U19 ligaen, hvor en stor del af spillerne og staben er på kontrakt.

Det har fra DBU’s side været vigtigt at få gang i netop U19 ligaen, da man derved får matchet den ældste årgang talenter op mod hinanden, så en hel årgang ikke går tabt på grund af mistet kamperfaring og træning. Derudover spilles der også om en plads i UEFA Youth League.

Muligheden for kampe i U19 ligaen vækker glæde hos Jesper Stüker, Talent- og Sportschef i Silkeborg.

”Det er rigtig positivt for fodbolden og dansk talentudvikling, at vi kan igangsætte turneringen på det ældste talenttrin, selv om det i første omgang er med en masse restriktioner”. Det giver værdifuld kamptræning til de spillere, som står på spring til 1. holdsfodbold og har brug for denne ramme til at tage næste skridt. Forhåbentligt når vi snart dertil, hvor restriktionerne kan lempes, og hvor resten af ungdomsfodbolden kan komme i gang,” siger han.

DBU har efter tæt dialog med Divisionsforeningen besluttet at den mest sikre og sundhedsmæssig forsvarlige genstart af turneringen, er ved at U19 holdene underlægges superligaprotokollerne, med blandt andet 3 ugentlige test og daglige helbredsopfølgninger. Heldigvis har flere af spillerne allerede, i kraft af deres tilknytning til 3F Superliga- og 1. divisionshold, været en del af et flow med eksempelvis ugentlige tests.

U19 Ligaen starter op lørdag den 20. marts 2021.

Fortsat forsamlingsloft på 25 for U division og Danmarksserien
Mens det er muligt at genstarte U19 Ligaen, er det fortsat ikke en mulighed at sætte gang i Danmarksserien samt DBU’s øvrige U turneringer på drenge og pigesiden, idet der efter DBU’s vurdering ikke er nok spillere på kontrakt i disse rækker. Man kan derfor ikke kan holde sig under forsamlingsloftet.

DBU håber derfor, at regeringen snarest opjusterer forsamlingsloftet for udendørs idræt, så man kan gennemføre de resterende fodboldrækker på både elite- og breddeområdet.

Uanset hvornår det sker, betyder den fortsatte nedlukning, at DBU’s bestyrelse er nødsaget til at godkende en alternativ turneringsafvikling for disse rækker, afhængigt af hvornår forsamlingsforbuddet tillader det. Det skyldes, at det ikke længere er muligt at få afviklet hele den resterende turnering inden sommerferien, som reglerne foreskriver.