Tomme baner, omklædningsrum og klubhuse. Det har situationen i 2020 medført, og det har været hårdt for de danske fodboldklubbers klubkasser. Det ikke kun økonomien, der har lidt et knæk -også de vigtige sociale fællesskaber i klubberne har været under pres. '

Derfor har DBU’s Ungdomsfond tidligere på året åbnet en særlig Covid-19-pulje, hvor klubber har kunnet søge om økonomisk støtte. Puljen skal være med til at genskabe dén glæde og begejstring, som fodbolden skaber for de unge, når de dribler rundt imellem hinanden, eller når der er fodboldaften i klubhuset.
Den glæde og begejstring, som desværre har haft det hårdt under efterårets og vinterens lockdown.

En af de klubber, som har oplevet at miste medlemmer under lockdown’en, er Dronninglund IF. Derfor er formanden, Flemming Kvist, meget glad for, at klubben har modtaget støtte fra Ungdomsfondens pulje:

”Vi er rigtig glade for tilskuddet, specielt i denne tid. Det er vigtigt for os, at vi kan få stablet nogle ting på benene for de unge, som giver dem lyst til at komme i klubben igen, ” siger Flemming Kvist.

Dronninglund IF er ikke den eneste klub, som ved, hvor vigtigt fællesskabet er for de unge efter en lang periode med lukkede skoler og fritidsliv. Det har også kunnet ses på det rekordstore antal ansøgninger,
som fonden har modtaget.

En dag i fodboldens tegn
Det er intentionen, at klubberne med midlerne kan give holdånden og fællesskabet blandt de unge medlemmer et løft. Flemming Kvist, formand for Dronninglund IF, forklarer, at midlerne fra Ungdomsfonden skal hjælpe klubben til at få afholdt en dag i fodboldens tegn.

”Vi vil give de unge en god dag med klubkammeraterne og masser af fodbold i five-a-side turneringer, dvs. i hold á fem spillere. Derudover planlægger vi også at invitere en boldkunstner, som kan lave en masse seje og fede tricks med bolden på jorden og i luften. Det håber vi kan være med til at inspirere de unge, ”
tilføjer han.

Fondens bestyrelse har valgt at hæve budgettet, grundet de mange ansøgninger, så Covid-19 puljen samlet set er på 250.000 kroner. Det har dog stadig været en svær opgave at vælge, hvem der skal have donationerne blandt de mange gode ansøgninger, hvor der har været forslag om alt fra fodboldgolf, bowlingtur til fællesspisning og ”sleep over”. Intet mindre end 50 forskellige modtagere fik del i puljen.

Normalvis uddeles Ungdomsfondens midler to gange om året, og klubberne kan nu søge om økonomisk støtte til deltagelse i turneringer, stævner og lignende, som ligger efter sommeren 2021. Der er deadline for ansøgninger den 31. marts 2021.

Læs mere om DBU’s Ungdomsfond af 18. maj 1964 HER.